Translate

måndag 30 december 2013

En dag med Telia (på gott och ont...)

Jag har länge varit missnöjd med mitt mobila bredband som jag har via Tele2 och nu när jag är ledig tänkte jag passa på att byta till någon fast bredband istället.
För något halvår sedan installerade Telia en anslutning via fibernätet här i mitt hus och jag tänkte att det blir nog mycket bättre hastighet med fiber än med mobilt bredband, dessutom så behöver jag ha obegränsad surf. Med Tele2 får jag inte använda mer än 80 Mbit på en månad och det brukar räcka i 20 dagar och därefter sänks hastigheten till nästan obefintlig surf överhuvudtaget och då har jag mina grabbar bara varannan vecka. Tänk om de hade bott här på heltid, då hade det nog knappt räckt halva månaden. Såklart vill de kunna spela på sina x-box, ps3, mobiler, surfplattor och jag på min dator. De spelar ju online-spel dessutom och ser på filmer online.
Hur som helst, det jag ville skriva av mig om, är varför det ska strula, ta sån evinnerlig tid och allt detta köande samt felkopplande som ska ske. Hade jag vetat innan hur mycket tid jag skulle lägga på detta idag, så vet jag inte om jag hade påbörjat detta byte (jo, kanske ändå....).
Ringde Telia, hamnade i kö som nr 83 och 37 minuters beräknad väntetid.....ok.....tur att man kunde sätta telefonen på högtalarläge så man kan passa på att göra annat under tiden.
Varför, varför kan inte alla ha detta systemet att man kan välja att bli uppringd??? Det tycker jag är en väldigt bra service till kunderna.
Väl framme efter en halvtimmes telefonkö så kunde ju inte han i andra ändan av luren svara och han behövde koppla mig vidare, suck och stön.....vilket gjorde att jag åter hamnade i kö som nr 11 och beräknad kötid 33 minuter. (Tycker ju att man kunde bli framkopplad tidigare i kön när man blir vidarekopplad och redan väntat en dryg halvtimme...).
När nästa person svarar så hade jag återigen hamnat fel tydligen (varför kan man inte bli kopplat rätt från början?) och fick åter sitta i telefonkö i 32 minuter med plats 18. Så gick en halvtimme till och med denna person så fixade vi till ett byte m.m. Samtalet med denne personen tog en halvtimme det också, då jag nog ställde 40 frågor om alla olika bredbandsanslutningar som finns att välja och be om alla för- och nackdelar med de olika m.m. Hörde till slut att han nog blev rätt trött på alla mina (och förmodligen korkade frågor i hans öron, hm....) men som ni vet är det här med teknik INTE mitt allra största intresse....
För att slippa vänta på själva modemet i en vecka så åkte jag ner till Teliabutiken på Backaplan och fick vänta i kö där en halvtimme också!!! Väl framme så var naturligtvis dessa modem slut i deras butik - kunde man förvänta sig nåt annat? När han via datorn kollat runt i olika Teliabutiker i stan så ringde han och lade undan ett modem till mig i affären vid Kungsportsplatsen! Åh, så mycket jag kände för att ta mig till stan - NOT!!! Efter att jag berättat om allt till honom sa han att jag inte skulle behöva ta någon nummerlapp där utan bara knacka någon på axeln och be att få den. Jaja, det återstår väl att se när man väl kommit dit.

Åkte in till Kungsportsplatsen och gick in i butiken och jo, jag fick mitt modem direkt utan att behöva ta någon nummerlapp och alla andra kunder undrade väl varför jag bara stolpade förbi alla andra som stod där och väntade. Ja, de skulle bara veta att jag redan lagt många timmar på Telia denna dagen.
Väl hemkommen kopplade jag och Jesper in denna och kollade direkt med bredbandskollen vilken hastighet vi fick - och jisses vad mycket vi har nu, över 100Mbit för att ta emot och 25Mbit för att sända (detta med sladd). När jag sedan kollar trådlöst så har jag betydligt lägre(bara ca 5Mbit) - har jag gjort nåt fel? Ska jag ringa igen?
Hm, motvilligt ringer jag igen, sitter i kö en halvtimme till och hon jag pratar med gör lite justeringar och nu har jag 18Mbit på min och 35 på Jespers (hans är närmare modemet än min) så ok, då får jag väl vara nöjd.
Läser igen vad jag skrivt och undrar om det är någon som ens har orkat läsa igenom denna fruktansvärda tråkiga blogginlägg - men jag behövde nog skriva av mig lite.
JAG LOVAR ATT SKRIVA INTRESSANTARE HÄDANEFTER!!!
Nästa inlägg blir nästa år, så gott nytt år alla läsare!!!
Lägger här också ut lite fina foton som jag tog på NK:s julskyltning i stan när jag gick förbi på väg till Teliabutiken.
Kram Åsa!

torsdag 26 december 2013

Sälja, skänka, ge och ta.....

Har varit här hemma hela dagen då jag mår lite sisådär....hade ju tänkt åka in på mellandagsrean men det var kanske meningen att jag inte skulle göra det!!!

Har istället passat på att både tvätta 7 maskiner och att rensa bland prylarna jag har här hemma och i mitt källarförråd. (ja, jag mår väl inte sådär jättedåligt då....) Jag håller på att rensa ut bland saker jag inte behöver och lägger ut en massa på en skänka-sida här på fb, både av ideologiska och miljömässiga skäl, samt att jag har så svårt för att slänga det jag inte behöver, det är mycket lättare att kunna ge bort det till någon annan som vill ha det.
Vissa saker som är lite dyrare och helt oanvänt vill jag dock ha en slant för så dessa har jag lagt in på en köp- och sälj-sida, men där är det svalare intresse förstås :)
Jag har hållt på att skänka saker i flera veckor nu och en sak som jag blir väldigt trött på (för att uttrycka mig milt) är att hälften av de saker som jag lottar ut till de som visat intresse och vill ha det - de bryr sig inte om att sedan komma för att hämta det. Då har jag både taggat dem i annonsen och även skickat pm till dem - och flera hör inte ens av sig tillbaka, så tröttsamt. Men många hämtar också förstås och är tacksamma!
När man är inne på dessa sidor så ser man också vissa mönster på några personer som faktiskt är intresserade av precis allt som skänks - och då läggs det ut flera skänkesgrejer varje timma. Man kan ju undra om vissa verkligen vill ha precis allt, eller säljer de det vidare kanske?
Nåja, man lär sig snabbt vilka dessa är och så kan man ju undvika att lotta ut till dem. Jag har också börjat att skriva upp namnen på dem som inte kommer för att hämta det de vunnit utav mig för att ha koll på så jag undviker dem om de lägger intresse för andra saker jag lägger ut.
Hur som helst är detta ändå rätt tidskrävande, lättare hade ju varit att bara lämna in alla prylarna på någon second hand. Jag har nu lagt ut en hel del idag och fortsätter detta med att mycket inte blir hämtat kommer jag nog fortsättningsvis att skänka till någon second hand istället.
Det är i alla fall skönt att kunna rensa ut en hel del, framförallt i källaren. Jag har tänkt att åka till tippen med mycket prylar i början av januari också samt att verkligen kunna göra iordning finns nere i källaren med fina små skyltar på varje kartong, vad det är för innehåll, samt att ha allt i lådor eller karonger, inga prylar i en massa påsar..... Detta är mitt projekt för dessa lediga dagar innan man börjar jobbet igen.
God fortsättning alla! Kram.
Åsa

onsdag 25 december 2013

Julafton med en del missöden.....

Julaftonen började med att en bräda på sängens långsida trillade ner, ja det är nog snart dags att införskaffa mig en ny dubbelsäng då det har gått fler brädor tidigare som har spikats fast igen. Men denna gången var det själva ytterbrädan till sängramen som trillade av. Jag har ännu inte vågat spika fast den igen för att inte störa julfriden för mina grannar....

På förmiddagen tjafsade mina stora killar om uppladdningsbara batterier som de tar från varandra. Det var bara några veckor sedan jag köpte nya uppladdningsbara batterier - jag undrar om de äter dessa batterier....eller varför de alltid verkar försvinna??? Trött som jag blev på deras tjafs så hade jag lite för bråttom från ett rum till ett annat och fastnade med min klänning i dörrhandtaget som då gjorde att jag fick 2 revor i klänningen (en utav mina Desigualklänningar jag köpt för ca 800:-, så ledsen jag blev....). Jag skyndade mig snabbt fram med nål och tråd och sydde ihop revorna igen (ena revan var i sömmen men den andra revan var rätt in på ryggen). Efteråt så blev det ganska bra ändå, det syntes knappt att det blev sytt så jag kan använda klänningen fortsättningsvis ändå. Vilken tur.

Mitt på dan var Jesper tomte nere hos grannarna och deras 2 1/2-åring och Jesper sa att det var uppskattat. Kul. Man kan säkert anlita honom som tomte fler gånger....
Efter att vi ätit julmat (för fjärde gången i år, har ju gått på 3 julbord tidigare....) så ser jag hur mycket mat som återstår. Blir väl julmatsrester idag men sen får jag nog frysa ner det mesta. Visste ni att den dag det säljs mest pizza under året, så är det på annandag jul. Ja, det är väl inte så förvånande....Det kanske vi också äter, vi får se....
Sedan ser vi alla på Kalle Ankas jul och så fort programmet är slut (ja t.o.m 5 minuter innan det är slut) tar Felix på sig tomtekläderna och hämtar fram alla julklapparna för att direkt börja läsa och dela ut klapparna. De senaste åren delar vi ut en klapp i taget och väntar tills den personen har öppnat och efter halva utdelningen blir det lite julfika i köket. Sedan fortsätter paketutdelningen och det tar väl totalt 2 timmar tills alla är utdelade. (Ja inte för att vi har så jättemånga klappar, men vi försöker dra ut på det lite....). Jesper får bla ett nytt kassaskåp som ser ut som en bok (den är jättesnygg) och hans gamla kassaskåp i plast låser sig av någon konstig anledning. Det går inte längre att öppna med koden. Den hade han annars tänkt ge till Felix men nu får vi slänga den. Vi lyckas i alla fall öppna det gamla skåpet med en skruvmejsel så vi får ut innehållet från det gamla skåpet.
Alla barnen är nöjda med vad de får (vilken tur, vi har haft julaftnar tidigare då något barn varit missnöjd med att de tycker sina syskon har fått mer/bättre saker..). Jesper fick bla en ny mobil som han är väldigt nöjd med och Felix får en I-pad och ps3-spel. Alexander får en väldigt dyr parfym (one million, som ser ut som en guldtacka, den är tydligen väldigt populär). Jag köpte även en äkta skinnjacka till honom från Jack and Jones men det ville han inte ha.....så den får jag lämna tillbaka.
Sedan fick de en del annat också, bla biobiljetter, kläder m.m. En tröja till Felix ska jag också lämna tillbaka, den var lite för liten. Ja, alltid är det något som ska lämnas tillbaka efter varje jul.
Själv fick jag en parfym från Alexander och från Jesper och Felix så hade de köpt ett presentkort från Åhlens. Så glad jag blev över deras julklappar till mig. Från min pojkvän fick jag smycken, både örhängen, halsband och armband, de var jättefina.
Ja, förutom de små missöden som inträffade så är jag nöjd med julafton, det var en trevlig dag som gick väldigt fort. Vi hann också umgås och spela en del sällskapsspel på kvällen.
Åsa.

söndag 22 december 2013

Fest på slottet.....

Varje år har vi alltid en personalfest som avslutning på varje termin och årets julfest arrangerades utav våra rektorer (vi brukar arbetslagsvis turas om att arrangera dessa fester) och denna gång fick vi en inbjudan till slottet.
 
Ca 2 veckor innan festen fick vi sedan ett kuvert med en rollista och en rollbeskrivning på sin egna roll. Ja varje arbetsdag efter att den lappen delades ut var detta ett hett samtalsämne i personalrummet. Man hälsade på varandra till den rollen man blivit tilldelad (jag kan gissa att rektorerna hade roligt när de satt och skulle tilldela oss de olika rollerna....).
Festen hade vi den sista arbetsdagen för alla (nja, vissa har faktiskt flera arbetsdagar kvar under året.....dock inte jag, hihi....), dvs fredagen den 20 dec. Ja, jag var faktiskt även ledig den dagen och det var skönt, då hann jag både inhandla de sista julklapparna, handla lite tilltugg och städa hemma då jag anordnade en förfest hos mig (jag bor ju granne med jobbet så det passade ju bra att ha förfesten hos mig....).
På festen var vi 42 personer och på förfesten var vi ca 15-17 personer, det blev ju inte riktigt sittplats till alla men, finns det hjärterum så finns det stjärterum.....
Kan också tillägga att jag vid ett flertal tillfällen fick uppmaning om att det måste finnas gott om isbitar i min frys. Jag tänkte först ge alla var sin hacka så kan de öppna frysen och själv skära ut sin önskade bit, hihi.....men ok då, jag ordnade 7 isfack och 4 1/2 isfack användes - det blev väl en hel del drinkar under förfesten.....

Väl på festen, förlåt slottet, så hade vi mingel tills greven hälsade oss välkomna och därefter fick vi presentera oss. Och jag måste säga att alla, ja verkligen alla hade gått in för sin rollkaraktär, både vad gäller utklädning och att leva sig in i sin roll. Så duktiga alla var, det var så kul.
Jag var Margareta Gyllenstierna, syster till greven och bland rollerna fanns även nya frun, ex-frun, 3 döttrar, en präst, trädgårdsmästare, en yogainstruktör, en chaufför, husmor, kock, elektriker, snickare, advokat, journalist, revisor, butler, poliser m.m. ja vi hade 44 olika roller (2 personer hade 2 olika roller).
Kvällen började med att greven mördades (och alla på slottet hade naturligtvis en koppling till greven) och det spekulerades vilt bland alla vem som har mördat greven.
Kan nämna att när vi satt oss till bords fick vi in ett manus i 2 delar som vi skulle agera efter och senare på kvällen blev även butlern mördad.
Vi fick i slutet av kvällen bla skriva vem som var bäst utklädd och vem som var bästa skådespelare/skådespelerska och det var inte lätt att välja, det fanns så många bra att välja mellan.
Detta var en mycket rolig fest och jag går gärna på fler sådana fester, det var riktigt kul.

Åsa

söndag 15 december 2013

Vad hände på Frölunda Torg?

Har nu kommit hem efter några timmars shopping på Frölunda torg. Det var i princip fullt på alla parkeringsplatsen, vilken tur att de har utökat med parkeringshuset också. tror att det är över 2000 parkeringsplatser och det behövs.

Var bla inne i en butik som heter TGR för att köpa lite accessoarer som behövs till personalfesten nästa fredag. Framför mig står en stressad kvinna som bla köper en påse med kakor. När de är betalda och expediten lägger ner dem i en påse utbrister kvinnan högt: -Men ta det lugnt, du kan inte slänga ner kakorna i påsen, titta, nu är hälften av kakorna söndriga och jag vill byta till nya kakor!
Expediten bara tittar och kvinnan går demostrativt och hämtar nya kakor som hon byter till. När hon sedan har gått och det blir min tur tycker jag lite synd om expediten och säger nåt i stil med: - Det var värst vad hon var känslig och inte slängde du ner kakorna i påsen. Jag tycker inte det såg ut som om kakorna gick sönder. Expediten svarar:-Nä, kakorna gick inte sönder, men hon är väl stressad och på dåligt humör och så behövde det gå ut över någon och då blev det mig. Ja, så kan det nog va, det är nog många som är stressade så här nära julen.....det är nog inte alltid lätt att vara expedit och ha en lång kö med kunder som får stå och vänta länge på att det ska bli deras tur att få betala. Men vem räknar inte med att det lär vara köer i affärerna denna årstiden?
Jag trodde förresten att jag skulle bli färdig med julklappsinköpen men inser att jag har missat att jag inte har köpt så mycket till min mamma och ev. behövs nån liten paket extra till Felix också. Jag ska förutom att köpa julklappar till mina barn från mig, även köpa till dem från både min mamma och från min syster, så det blir ju en del.
När jag kom hem fick jag verkligen veta att brandvarnaren i hallen fungerar i alla fall - Jesper och hans kompis håller på att steka hamburgare - med 6:an på plattan. Vet inte hur många gånger jag har sagt till de äldre grabbarna att man måste sänka plattan till 3:an el 4:an när värmen har kommit upp. Hamburgarna blev nästan svarta med de var tydligen väldigt goda, sa de. De ville från början steka upp 8 hamburgare och äta 4 st var - herregud, vem kan trycka i sig 4 st hamburgare i storlek 120 gr? Tydligen om man är 16 år och har tränat på gym i 1 1/2 timme......de fick "bara" 3 var och en uppmaning om att steka upp de sista 2 till Felix. Själv äter jag och Alex rester sen igår.
 Jag ska nog göra som de gör på tv-programmet "Lyxfällan" och göra en budget för en månad för att se vad jag egentligen har för matkostnad? Då borde jag göra en budget för mat för 2 veckor med barn och en budget för mat för 2 veckor utan barn - ja det lär ju såklart vara en ofantlig stor skillnad, men frågan är hur stor skillnad det är?
Och nästa helg blir det planering och inköp av all julmat som ska fixas.

Åsa

onsdag 11 december 2013

NEJ hör jag barnen ropa......

Sitter här vid laptopen och facebook som vanligt en stund så här på kvällen. Plötsligt hör jag ett samtida rungande NEEEEJ från ett annat rum och samtidigt stängs tv:n av, internet upphör och lampor släcks - jaha, en propp har gått. Och vi alla som är hemma är visst väldigt sociala med varandra - not. Alla sitter och spelar något internetspel, Jesper spelar online på x-boxen, Felix spelar online på playstation 3 och jag ett meningslöst fb-spel (Candy Crush)......och allt dör.....
Ok, jag byter proppen (vad varm proppen är, det är knappt man kan hålla i den) och allt återgår till det normala igen, förutom att Jesper tycker att han hade väldans otur när han nu ledde Fifa-matchen eller vad han nu spelar.

Funderar på om det bara är vi som är så osociala eller om det ofta ser ut så i andra familjer också? Inser att det nog är en vanlig syn om man kunde titta in hos andra. Tror också att det har lite med åldern på barnen att göra också, nu vill de inte längre umgås med sin mamma, de har inte samma behov av umgås och att spela spel tillsammans på kvällarna, de vill hellre vara online med sina kompisar istället. (Nja, Felix frågar ibland om vi kan spela schack men det är ju sååååå tråkigt att spela schack, jag kan spela spel om han vill men inte schack, spelar hellre något annat).

Till jul när min mamma kommer hit i några dagar brukar vi spela lite spel tillsammans, det är trevligt och visst borde man göra det oftare än vad man gör. Förr spelade vi ofta poker, först var det pokerspelet Chicago och sedan blev det Texas Holdém. Men nuförtiden är sällan alla hemma samtidigt på kvällarna, alltid är det någon som har träning.....

Jag brukar försöka anpassa våra måltider så att så många som möjligt ska kunna äta tillsammans och då sitter vi och pratar om allt möjligt. Det är nog den stunden vi oftast är tillsammans alla 4 och samtalar - vid middagen på kvällen.
Man borde nog bestämma att alltid ha en internetfri dag i veckan!!! Det kanske ska bli ett nyårslöfte? (eller i allafall en dag i månaden)......

Åsa

fredag 6 december 2013

Nu är jag arg.....och om kommande julfest!!!

Nu när det är så kallt ute så funderar jag alltid på hemvägen från jobbet hur kallt det är i min lägenhet idag när jag kommer hem. Idag var det riktigt kallt, golven är iskalla och jag gick direkt och tittade på min termometer - som visade 16,2 grader. Detta är helt katastrofalt dåligt. Snabbt på med de 2 värmeelementen jag har, ett i vardagsrummet och ett som flyttas mellan mitt sovrum och köket, beroende på var jag är. Dessa element sätts på innan jag ens hinner hänga av mig ytterkläderna.

På måndag kommer mina barn till mig igen och jag tänker ringa fastighetsskötaren det första jag gör på morgonen - och inte lär jag vara snäll i tonen - i alla fall inte om det ska vara så här kallt hela helgen. Som tur är så värmer elementen upp rätt snabbt, ja i alla fall där de står. Men nästa vecka är vi fler som i så fall vill värma upp sina rum....

Så skönt att det är helg, ska ha en lugn och mysig fredagskväll. Kanske man skulle passa på att hälla upp ett varmt bad - och ett glas rött vin. ja, det sistnämnda blir det definitivt....

På jobbet ska vi snart ha en julfest för personalen och den längtar vi till allihop. Vi har nämligen fått en inbjudan till en julfest på "slottet" med en rollista samt var sin rollbeskrivning!!! Under kvällen får vi förmodligen ett manus som vi ska följa - undrar om vi får samma manus eller kanske olika? Spännande lär det bli i alla fall och säkerligen en oförglömlig kväll. För att inte nämna för mycket (om några av mina kollegor läser denna blogg!!!) så kan jag än så länge berätta att i sin rollbeskrivning står både vilken person man ska vara, hur karaktären på den personen är och tips på rollkaraktären samt klädtips för personen samt ett par "måsten". detta låter hur kul som helst. När dessa kuvert delades ut på vårt APT (arbetsplatsträff) häromdagen så fnissades och skrattades det en hel del och dagen idag har många hälsat på varandra med våra karaktärsnamn. Vi vet vilka som har vilka roller men inte vilka egenskaper de andra personerna har m.m. Vi ska nog inte prata för mycket om detta med varandra innan festen. Jag lär ju definitivt ta med kamera (och kanske videokameran ska åka med ner i handväskan också....) och lär säkerligen skriva ett blogginlägg efter att vi har haft vår julfest.
Avslutningsvis fick vi med orden: -Var inte blygsam med ansträngningarna för att gå in i rollen, det finns inget som heter överspel!!!

måndag 2 december 2013

Att ge och skänka till andra.....

Igår bestämde jag mig för att skänka bort en hel del saker och jag lade ut dessa på en fb-sida som heter "ge och ta.....". När jag ändå höll på med julpyntet igår så passade jag på att göra lite utrensning bland alla prylar man har som man inte längre behöver. Jag lade ut en massa saker, bla väskor, sängkläder med barnmotiv, gardiner med barnmotiv m.m och jag fick så otroligt mycket respons på mina saker. Idag har jag lottat ut dessa prylar och suttit och skickat meddelanden till alla som då vann. Allt detta tog mer än 3 timmar - herregud vilken tid det tog.......det hade jag inte räknat med. Men jag är glad att få skänka, det inte jag vill ha kanske någon annan vill ha - och så var det ju.
En person har redan hunnit komma hit ikväll för att hämta en väska och några kommer hit imorgon. Jag kommer fortsätta att rensa för att skänka mer prylar (och få lite mer space i skåp och garderober).

Jag ska också återigen se om det finns intresse för en klädbytardag bland mina vänner. Ordnade en sådan men fick faktiskt inte så stor respons. Fler var intresserade men tiden och dagen jag valde, så var det flera som inte kunde. Ska göra en förfrågan igen och kanske ta någon dag i mellandagarna - då kanske man har lite mer tid. I annat fall så skänker jag bort kläderna på denna fb-sida annars. Hittills har jag redan lagt undan typ 20 klänningar som jag inte längre vill ha, samt lite koftor och annat.

Jag känner att det faktiskt är roligare att ge än att få. Likadant är det på julafton, det är mycket roligare att se vad andra får och vad de gillar det de får
, än vad jag själv får. Ja, särskilt när det gäller ens barn. Men jag hoppas att jag åtminstone får någon julklapp från alla mina 3 barn (det brukar jag få, nåt smycke brukar de köpa, det är uppskattat).

/Åsa

söndag 1 december 2013

1:a advent, fågelskit och annat...

Idag kom min äldste son rusandes in och ropade: -Jag måste duscha fort.......Jag undrade vad som hade hänt eftersom han precis kom från gymmet och hade duschat där.....Han sa: -Mamma, en fågel sket rätt på mitt huvud!!! Oj då, då förstår jag att han vill in och duscha igen :) Trodde knappt att det var kvar några fåglar i Sverige vid denna tiden. Trodde de hade flyttat söderut allihop för länge sen. Ja, det hade nog jag gjort om jag hade kunnat flyga. Tänk om man var en flyttfågel och kunde flytta hit till Sverige under sommarhalvåret och sedan flytta söderut mot Medelhavet under vinterhalvåret - det vore inte så dumt. (Då kanske man slipper använda värmeelement för att bli varm!!!). Men jag tror att jag hellre vill fortsätta vara människa istället för en fågel.

Idag är det också 1:a advent och här i lägenheten är det så fint julpyntat och det lyser så fint från alla fönster. Älskar verkligen december månad. Får se när snön kommer. Om jag får bestämma så kan den komma några dagar innan jul, typ den 21 december och stanna till den 7:e januari för att sedan komma tillbaka under sportlovet för en veckas vitt utomhus. Då slipper man också snön när man arbetar i skolan och allt "tjafs" om snöbollskastning.

I källaren står det en snowracer ouppackad i sin kartong sedan ett par år tillbaka. Får nog se om min minste fortfarande vill åka snowracer denna vinter men misstänker att det inte är lika populärt längre, som det var för några år sedan. Kanske får sälja den vidare istället. Skulle behöva mer utrymme i källaren, men vem gör inte det? Jag har nog aldrig hört någon beklaga sig över ett för stort förråd.

Idag har jag också köpt lite julklappar som jag ska skänka till Gothia Towers julklappsinsamling till behövande barn i Göteborg. Det är Räddningsmissionen som delar ut dessa. Även om jag som ensamstående till 3 barn inte har det så fett så har jag ändå råd med julklappar tillo mina barn - och det är det inte alla som har. Det är ett bra initiativ att det ordnas insamlingar till de som har det knapert så att de får känna att de får några julklappar att kunna ge sina barn också. Man blir nog också lite mer givmild så här i juletid. Det känns alltid bra att kunna hjälpa till när man kan.
/ Åsa.