Translate

onsdag 19 mars 2014

Gips och syntest....

I tisdags spelade Alexander fotboll på idrottslektionen och trampade snett så illa att vi fick åka in igår till sjukhuset.
Först åkte vi till vårdcentralen (Backa Läkarhus) men där tyckte de att vi skulle åka in direkt till Barnakuten på Östra (Drottning Silvias Barn och ungdomssjukhus som det heter). Väl där så blev han först röntgad i foten (hans fotknäl var stor som en knuten näve och han hade väldigt ont). De såg dock inget men misstänkte ändå at det var något som inte var rätt och att det var mer än bara en stukning. Han fick 4 värktabletter och någon värkmedicin att dricka och efter en timme när dessa skulle ge effekt, gjordes en ny röntgen, med att de vred ordentligt på foten och vinklade den och det gjorde jätteont för Alexander trots alla tabletterna. Efter den röntgen så syntes det inte något speciellt heller, men de beslöt för att gipsa foten på honom och om en vecka ska vi åka in på ett återbesök. Då tas gipset bort och vi får då se om de kan se vad det kan vara. Har han tur så blir han av med gipset, har han otur får han ha gips i 6 veckor. Stackars Alex.....

Han har nu varit hemma idag då gipset dels behöver 24 timmar på sig för att stelna ordentligt samt att han absolut inte får stödja på foten och att jag ville att han får vänja sig en dag här hemma först.
Idag skulle han bla ha haft hemkunskap på schemat och det skulle varit jobbigt att stå vid spisen på ett ben :)
Imorgon får vi se hur han klarar av att hoppa iväg till skolan. De frågade om han behöver skolskjuts men vi bor ju granne med skolan så det behövs inte. Men vi bor ju på 3:e (ja, egentligen på 4:e) våningen utan hiss, så bara det blir ju lite jobbigt. Får hoppas att det går bra. Det hade ju varit lättare om han kunde gå på kryckorna om han fick lov att stödja på foten emellanåt, men nu måste han hoppa på ett ben hela tiden. Ja, jag hoppas att det kommer att gå bra och att han slipper gipset om en vecka.
Idag har jag och Jesper varit på körskolan och gjorde syntestet som behövs för att skicka in för att få ett körkortstillstånd. Jesper har ju under uppväxten haft sämre syn på ena ögat och hade under några år glasögon där han skulle träna upp det sämre ögat. Han hade när han slutade använda sina glasögon fått upp ögat till 0,8. Det upptäcktes vid 4-årsåldern (eller var det vid 6 års ålder, minns inte) och man kan träna upp ögat tills 12 års ålder. Efter att han fyllde 12 har han inte använt glasögon (han skulle väl egentligen ha det vid behov, typ när han läste, såg på tv eller satt vid datorn m.m.) men det har inte blivit så mycket med det de sista åren. Han tycker själv att han inte har några problem med synen och det har han egentligen inte när han använder båda ögonen.
Vid kontrollen hade han perfekt syn på vänstra ögat och även när han anväder båda ögonen, dvs 1,2, men på det högra ögat hade han nu endast 0,4 vilket är väldigt dåligt. På körskolan var de osäkra om Transportstyrelsen som godkänner körkortstillståndet skulle godkänna detta. Men vi får skicka in papprena så får vi se vad vi får för svar. Dock lär man ju inte köra bil genom att blunda på ena ögat, så jag hoppas att det är ok eftersom han ser perfekt när han använder båda ögonen, vilket man alltid gör. Annars blir det väl att skaffa linser eller glasögon isåfall. Jag hoppas att det går igenom för Jesper.
/ Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar