Translate

onsdag 29 januari 2014

Resor !!!

Nu har jag bokat en weekendresa till Kiel i Tyskland som jag och en väninna åker på under sportlovet. Jag hoppas att det inte är lika kallt där som det är här i Sverige, men det är det förmodligen...Hur som helst ska det bli kul att komma iväg! Det blir förmodligen en liten shoppingresa....:)
 
Jesper ska förmodligen åka iväg till Prag i Tjeckien under sportlovet, en resa anordnad genom Prague Week, som kommer att ha vuxna med på resan som ansvarar för ungdomarna. Jesper är snart 17 år och det blir hans första utlandsresa utan någon förälder som är med - får hoppas att det inte lär bli nån festresa.....men hoppas att han ska få kul tillsammans med sina kompisar och att de får många upplevelser. Ja om resan nu blir av, det är inte helt klart ännu.
Det är också dags att boka årets sommarresa och i år blir det svårt att välja resemål. Jesper vill jättegärna tillbaka till Spanien igen, helst till samma ställe eller i närheten. Men det vill inte jag, jag vill ju alltid åka till nya ställen. Det blir någonstans runt medelhavet iallafall, om jag inte unnar oss en resa till New York, men det blir ju betydligt dyrare förstås. Vi får se, men det är nog dags att börja söka resor nu, priserna lär ju inte gå ner precis ju längre man väntar, snarare tvärtom.
Så är fjärde veckan avklarad vad gäller detta med att få ner mina 5 kilon och denna veckan gick jag upp - usch och fy så trist. Nåja, det var visserligen bara 0,2 kilo så det var ju inte så mycket, men man vill ju att det går åt rätt håll. Så nu är resultatet totalt -3,3 kilo efter första månaden. Dags för nya tag nu i februari. Det blir ju svårare för varje kilo.
Jag har nu skaffat mig en annan väckarklocka också, som har 24 timmar - mycket bättre än den engelska varianten på bara 12 timmar, den gillar jag inte alls. Känns väldigt konstigt att titta på klockan på kvällen då siffrorna visar typ 7.30 istället för 19.30 - man kan ju tro att det är morgon, hihi...
Må gott alla vänner!
/Åsa

lördag 25 januari 2014

Dags att vakna upp.....

I veckan gick min väckarklocka sönder och jag bad då om att få Alexanders väckarklocka, då både han och de andra grabbarna ställer sina mobiler på ringning istället. Snart är jag väl ensam om att vara så gammalmodig att använda en väckarklocka på nattduksbordet istället för mobilen :). Men jag gillar att ha det, dels så är det enkelt att kunna använda snooze på den samt att ibland behöver man ju ladda mobilen under natten (ja, jag vet att man såklart kan ladda den här i sovrummet också, men jag brukar ladda den i hallen så jag inte glömmer mobilen på morgonen). Nåja, då jag sta ställa in tiden på den - ja då har den endast 12 timmar istället för 24 timmar - åh nej, engelsk tid med AM och PM, det vill jag inte ha. Klockan indikerar enbart ett litet AM i hörnet eller så indikerar den ingenting. Ställer klockan och ställer även in väckningstiden men inser efter ett par timmar att jag nog kan ha gjort fel, vilket jag också gjorde. Jag hade ställt den på väckning kl 6.00 på kvällen. Nej, usch så jobbigt med en klocka som bara visar 12 timmar, jag vill kunna se alla 24 timmarna som dygnet har. Sedan tar jag Jespers väckarklocka som har massor av knappar som är obegripliga att förstå och jag inser att jag inte fattar hur man ställer in varken tiden eller något annat på den. Hur svårt ska det vara egentligen. Ger den nu till min son Alexander och ber honom fixa klockan och hoppas att han kan fixa det. Han klagar ju alltid på att jag är så oteknisk så då kan han ju bevisa att han är mer teknisk utav sig än vad jag är. (Ja, det har han väl bevisat förr också, i alla fall vad gäller alla funktioner som finns på mobiler.....).
 
Idag har jag och de stora grabbarna varit och shoppat i Ullared. Vi var där i 4 timmar (jag hade ju gärna gått ett par timmar tillförstås) men kanske lika bra att det inte blev fler timmar, då hade jag förmodligen handlat för ännu mer pengar.
Är i valet och kvalet om jag ska ta min halvtimmes promenad idag eller om jag med gott samvete kan hoppa över den idag, då jag har gått i affären i flera timmar. Jag promenerade 45 minuter igår och kan ju promenera 45 min imorgon också, som kompensation, hihi....Man har ju en hel del att packa upp efter shoppingen också. Tror att det får bli en slapparkväll :)
/Åsa

torsdag 23 januari 2014

Ikväll blev jag riktigt arg.....

Ikväll har jag tvättid mellan kl 17.00-20.00 och hann inte ner till tvättstugan förrän kl. 17.30 och ser att mina maskiner är upptagna - Va, har jag tagit fel på dag? Kollar bokningsschemat både två och tre gånger och nej, det är faktiskt min tvättid. Kollar igen hur lång tid som återstår på den människans tvätt - hela 50 minuter på den ena utav två maskiner och sedan står det ytterligare påsar med kläder där nere som ska tvättas. Nej, det inväntar jag inte. Sprang upp för trapporna och skrev en arg lapp om att man absolut INTE får ta någons tvättid den första timmen. Man måste vänta minst en timme och det hade bara gått en halvtimme utav min tid. Så jag tvekade hur jag skulle göra men bestämde mig för att avbryta dessa maskiner och helt sonika plocka ut dem - kläderna var då väldigt blöta - men det bryr jag mig inte om. Jag hade kunnat tänka mig att vänta typ tio minuter eller nåt men absolut inte i 50 minuter, då hinner inte jag tvätta de maskiner tvätt som jag har, plus att den människan hade ju mer tvätt liggandes där.


Så jag satte på mina maskiner och gick upp och funderade på vad jag skulle möta när jag gick ned till tvättstugan igen när mina maskiner är färdiga. Trodde att antingen står det någon sur person och väntar eller så kanske den personen slänger ut min tvätt. Ja, jag lade den personens tvätt i en tvättkorg förstås, inte rakt på golvet. Men när jag kom ner så fanns det ingen där och den personens tvätt var borttagen. Det var nog inte roligt att bära upp så blöt tvätt som bara var halvtvättad.....but not my problem....

Nåja det som är positivt är att nu i vecka 3 utav mitt promenerande och minskande av kaloriintag är att jag denna veckan gick ned 1,2 kilo till så nu har jag totalt gått ned 3,5 kilo på 3 veckor - det är jag mycket nöjd med. Första delmålet är ju 5 kilo, då är jag nere på normalvikt men ett par kilo extra ned till kan ju inte skada......
Jag har bestämt mig för att promenera minst 30 minuter och 3 km varje dag och har denna veckan gått över 2 mil (de första veckorna var det ca 2 1/2 mil per vecka). Toppen. Om jag hinner så försöker jag promenera på min rast, dels får jag flera gånger i veckan sällskap och dels så slipper man ge sig ut på kvällen i mörkret när man har en massa andra saker här hemma som behöver göras.
/Åsa

lördag 18 januari 2014

Jag fick en rejäl smäll.....

Hej igen! Och så var det dags för en uppdatering hur vecka två har gått ang. promenader och att få ner mina 5 kilon (efter allt chokladätandet i december månad). Nja inte lika bra som första veckan då jag gick 2,4 mil och gick ner 1,8 kilo. Denna veckan slutade på 2,3 mil (bra) och viktnedgång på 0,5 kilo (mindre bra). Nåja totalt har nästan hälften av målet uppnåtts, på bara två veckor - så det får jag vara nöjd med.

Igår hann jag inte promenera och vilket busväder det var här i Göteborg - det blåste rejält vilket gjorde att det var jättekallt, brrrr. Dessutom fick jag värsta lårkakan som gjorde jätteont, det känns rejält även idag. Funderar på om jag kan promenera eller ej? Det kanske är bra att röra på sig och gå bort det onda....vi får se.
Åh, vad jag längtar efter att åka utomland, tycker att varenda en som jag känner precis har varit iväg. Har kompisar som nyss varit på Hawaii (dit vill jag också åka) och Thailand (dit åker jag gärna igen). Eller så ska de till London m.m. Kanske blir det en trip till Kiel i Tyskland inom någon månad och snart är det verkligen dags att fundera på vart årets resa med pojkarna ska gå.
Åsa

söndag 12 januari 2014

Blandad kompott idag....

Har nu varit och hejat på Backadalens veteranlag som har spelat mot Zenith och vann rättvist med 2-0. Bra jobbat och visst blev man sugen på att själv börja spela igen.....får se om det kan bli verkligehet igen eller inte. Måste boka en läkartid för mitt knä först och se vad som kan göras.




Nu är det dags för att "dansa ut julen" - och det lär ta sina timmar att plocka ner allt igen (typ 137 tomtar och byta alla gardiner m.m - varför pyntar jag så mycket?). Lite stjärnor i fönstren och ljusslingan på balkongen får nog sitta kvar ett litet tag till.....

Hoppas också att Jesper kryar på sig, idag är det tredje dagen han har feber. Ja, de är inte stora barnen när de är sjuka. Har lovat barnen att köpa pizza idag. De brukar få det när de är sjuka, vilket inte är så ofta, som tur är.

Den sedvanliga promenaden skall strax göras också, men fy så kallt det är. Nu är det minusgrader och det är man ju inte så van vid denna vintern. Frusen som jag är hade jag gärna behållt plusgraderna hela vintern, det gör inte mig något om snön lyser med sin frånvaro och det gör nog inte mina barn nått heller. Nu är de så stora att pulkaåkning och snowrazer inte lockar längre.

Ha en go söndag alla!
Åsa


torsdag 9 januari 2014

Ja, jag är nöjd!!!

Ja, nu har det gått en vecka sedan jag startade detta med att gå ner de okynneskilona jag lade på mig i höstas. Ja, bara i december lade jag på mig minst 2 kilo - fy. Efter en vecka så har jag gått ner 1.8 kilo, är väldigt nöjd med det resultatet, men fasar över hur resultatet i vecka 2 kommer att bli. Men jag ska räkna med att det kommer att bli både upp- och nedgångar (nja, inte uppgång i vikt hoppas jag, men kanske att inget händer på en vecka). 5 kilo ska minst bort!
Har varit flitig med mina promenader och efter en sammanräkning så har jag under första veckan i januari (startade 2/1, den 1/1 blev en slappardag efter nyårsaftonens fest....hihi....) gått 2,4 mil - det är ett resultat som jag är mycket nöjd med.

En sak som jag tänkte på igår är att nu när jag har börjat jobba igen så blir ju promenaderna på kvällstid, när det är mörkt ute. Jag borde verkligen skaffa mig en reflexväst eller i alla fall hänga på mig lite vanliga reflexer. Varför tillverkar man inte alla ytterplagg med färdiginsydda reflexband eller liknande, så behöver man inte tänka på det? Tänker också på min äldste son som gillar att ta kvällspromenader och både han och jag lyssnar ju på musik samtidigt och hör ju då inte trafiken. (Jag måste förövrigt alltid ha hörlurar som sitter utanpå öronen, de man sticker in i öronen trillar ju alltid ut, jag kanske har konstiga öron.....) Ja, jag vet inte om jag sett nån som springer eller går en power walk (de som promenerar fort utan hund.. ;)...) utan några hörlurar i öronen. Jag lyssnar alltid på musik när jag promenerar ensam.
 Min mellanson lade in massvis av musik som han tror att jag gillar. Nja, mycket är bra men en hel del av musiken kunde jag varit utan. Får väl rensa nån dag :) . De jag inte gillar är främst supersnabb instrumental musik, fast det gör ju att man raskar på stegen lite mer förstås....
Oj, så ointressant blogginlägg denna gången också.....nåja, nu raderar jag inte, den får bli såhär tråkig.
Avslutar väl med lite dåliga skämt:
-Och så var det musikern som fick utskällning efter noter.....
Nä, så dålig den var, här kommer en ännu sämre:
-När fyller du år?
-28 februari.
-vilket år?
-Varje år!
Må gott alla mina vänner/Åsa

söndag 5 januari 2014

Nyårslöften klara....

Ja, så har jag filat lite på mina nyårslöften. Är med i en grupp på facebook där vi är många som skriver in våra nyårslöften och uppdaterar efterhand hur det går, samt summerar efter året. Förra året lyckades jag genomföra 7 utav 10 löften (en var väl lite tveksam kanske....). Nu har jag 10 nya löften som ser ut så här:



- Gå ner 5 kilo
- Promenera 1 mil i veckan (får vara lite realistisk...)
- använda plackers och flourskölj minst 3 ggr/vecka (också lite mer realistiskt...)...
- träffa minst en vän som jag inte har träffat på många år (förra året träffade jag 2 olika som jag inte sett på över 10 år)
- laga en ny maträtt som jag inte gjort tidigare, varje månad (så 12 nya maträtter ska jag minst pröva på).
- Boka en utlandsresa för mig och mina tre grabbar
- gå handledarkurs för att kunna övningsköra med min son (och självfallet övningsköra med honom)
- rensa ut/slänga/skänka/sälja en fjärdedel av mina garderober (ja, innehållet i dem )
- ha ett lugnare tempo på jobbet, ta ut mina raster
-och avslutningsvis ha ett fantastiskt roligt år tillsammans med nära och kära!!!


Hittills har jag ändrar mina kostvanor till att avstå all choklad som jag åt hela december månad, åt nog nästan choklad varje kväll, usch..., äter lite mindre portioner och framförallt så har jag promenerat varje dag. Men det är ju lätt att göra nu när man är ledig. Värre blir det att ge sig ut sent på kvällen efter att ha arbetat en hel dag, lagat mat, diskat och gjort alla andra måsten här hemma som man alltid har varje dag. Om det dessutom regnar, ja då lär jag nog inte komma ut.....men 1 mil i veckan ska jag ha som mål att jag ska hinna med iallafall.

Har nu två dagar kvar av min ledighet (av totalt 19 dagar ledigt...). Vad lätt man vänjer sig till att vara ledig från jobbet! Visserligen trivs jag toppen på min arbetsplats, men det är ju inte fel att få vara ledig förstås.

Ang. nya maträtter, så ska jag verkligen satsa på att göra lite nya, är så trött på att man alltid lagar samma 10-tal rätter jämt.

Ser fram emot att min äldste son ska få börja att övningsköra, han längtar efter det.

Skall också fundera på vart nästa utlandsresemål ska bli, det hade ju varit kul att resa med grabbarna till USA. De vill dit men det är ju inte billigt att resa så långt och inte kan man resa direkt från Sverige heller, man måste ju resa via nåt annat europeiskt land först. Vi får se vart det blir. Snart är väl de stora grabbarna så stora att de snart inte vill följa med sin mor på resor (nja, det kanske beror på resemålet också förstås :) )
Så slutligen ska jag ha ett underbart fantastiskt roligt år 2014, det hoppas jag!!!
Åsa

torsdag 2 januari 2014

Nyårsafton och nyårslöften....

Ja så är det redan den 2:e januari och nu måste man vänja sig vid att skriva 2014 - det brukar ta några tillfällen innan man kommer in i det.
Nyårsafton tillbringades med två väninnor och alla våra grabbar vi har, totalt 7 st. En utav dem har även en tjej men hon var på fest - man märker nu att ens barn börjar växa upp och inser att de inte alltid längre vill umgås med oss föräldrar utan göra egna saker.
Hur som helst så var det en mycket trevlig kväll med bubbel, god mat, bubbel, trevligt sällskap, bubbel, smällare som sköts av, bubbel, fyrverkerier som tittades på, rött vin och så lite bubbel till.....
Vid halv tre på natten beslöt vi oss för att gå hem tillsammans, jag och en kompis och våra 6 pojkar. Det tog knappt en halvtimme.
 
Just det, jag höll ju på att glömma att berätta att jag kvart i tolv snubblade i hennes trädgård då jag inte såg att det blev en höjning utav altankanten (eller om det kanske var all bubbel som också påverkade att jag inte såg kanten/snubblade....). fick vansinnigt ont i högra överarmen och hade det resten av kvällen, men det var en mycket trevlig nyårsafton. Tack alla ni som var med.
Innan vi skulle åka iväg på nyårsfirande hittade inte jag min nyckelknippa och som jag letade....även min äldste son hjälpte till att leta. Vi letade i 20 minuter och sedan åkte vi iväg ändå (barnen har ju hemmanycklar).
Morgonen därpå hittade jag i alla fall mina nycklar - de låg i en sko!!! Vilken tur.
Armen då? Jo, jag hade fortfarande jätteont och tänkte åka in till akuten.....men hur kul är det att åka in till akuten den 1:e januari? Nä, jag beslöt att ta tabletter och vänta en dag till, då är det ju vardag och man kan gå till sin vårdcentral istället. Men idag när jag vaknade så har jag inte alls lika ont längre. fast ont gör det hela tiden, särskilt när jag lyfter armen, men jag har väl helt enkelt bara fått en rejäl smäll.
Jaha, så var det detta med nyårslöften då? Förra året hade jag 10 nyårslöften som jag bla skrev om i en grupp som jag är med i (en grupp om våra nyårslöften, hihi....man kan vara med i grupper om vad som helst här på fb....). Jag hade hur som helst infriat 7 utav 10 löften (nja, en av dem är väl tveksam förstås) men det är ju ett mycket bra resultat.
Jag ska fundera lite till på vilka löften jag ska ha i år, dock är några redan klara, vilket är följande:
  • Gå ner 5 kilo
  • promenera 2 mil i veckan (kanske blir svårt att hinna med förstås, 1 1/2 mil är nog mer realistisk)
  • använda plackers och flourskölja varje dag - hahaha, sicket löfte.....men det är viktigt att inte slarva med det och "bara" borsta tänderna.
  • Ytterligare träffa gamla vänner som jag inte har träffat på många år (hade det förra året och då träffade jag 2 vänner som jag inte sett på över 10 år).
Ja det är början av min lista i alla fall, får se om det blir fler. (Rensa ut bland mina 80 klänningar kanske.......)
/Åsa