Translate

fredag 28 november 2014

Två av mina söner....

Nu finns det en person som gillar att dricka kaffe i min familj, och det är inte jag ;)
Min 15-åring har börjat tycka att det faktiskt är rätt gott, med socker i förstås. Själv håller jag mig till te, som jag tror att jag dricker rätt mycket, eller kanske inte...... då jag ofta värmer om samma kopp te både en och två gånger. Men jag går nog omkring med min halvljumna tekopp  :)

Idag höll jag på att halka två gånger, det var väldigt halt ute på förmiddagen idag. Jag hoppas verkligen inte att det är lika halt på söndag, för då ska jag och min 17-åring åka upp till Skövde för att hälsa på min syster, hennes kille och min mamma och jag har inga vinterdäck på ännu. De kommer att sättas på på måndag morgon.
Det är ungefär 16 1/2 mil mellan Göteborg och Skövde och jag kommer att köra ut från Göteborg och köra in till Skövde men tanken är att Jesper ska köra så mycket han vill och orkar däremellan. Då får han testa på att köra lite längre samt att köra mer på motorvägar. Vi får hoppas att det inte är mycket trafik på vägarna och att vi inte lär bilda bilkö bakom oss. Det är ju synd att det inte är tvåfiligt hela vägen eller åtminstone 1-2väg (typ 3 filer som efter varje korsning byter mellan 1 till 2 filer, de vägarna är också ok, men det är ju ännu många mil med bara 1 fil - trist...samt fartkameror uppsatta (men de behöver vi ju inte bekymra oss för när Jesper kör, men kanske om jag hade kört, hihi.....).

Idag fick jag och två andra admins var sin hemmgjord blomgrupp av en medlem från vår skänkessida som vi har här på facebook. Så gulligt gjort, jag blev jätteglad. Vår sida har nu fått 3500 medlemmar på 7 månader, inte dåligt. Det kommer in nya skänkesannonser varje dag, så kul.

Ha en härlig 1:a advent alla :)

måndag 24 november 2014

Jag är arg, humoristisk och givmild.....

Jag tittade litegrann på tv-programmet "Lyxfällan" förut och så arg jag blev......denna gång var det en man som tjänar 90 000:-/månad (ja, ni läste rätt....) och som behövde hjälp utav Lyxfällan då hans utgifter tydligen gick på 97 000:- i månaden. Varför ska han få hjälp? Har man den höga inkomsten ska man baske mig fixa att klara av sin egna ekonomi. Hjälp andra som är i större behov istället. Fy så trött jag blir....orkade inte ens titta färdigt på programmet, ja, jag hade visserligen inte tid till att se klart det heller....

Häromdagen övningskörde jag med min son och två utav hans kompisar åkte med. De hade beställt pizza och Jesper körde dit och hem. En av grabbarna i baksätet sa:
- Vad heter det när man kan göra flera saker samtidigt?
Och den frågan kunde ju jag naturligtvis inte motstå att besvara så här:
- Det heter "kvinna" :)
Vad de skrattade grabbarna där bak i bilen. vet dock inte om Jesper som körde tyckte att hans mammas svar var lika kul, men han sa inget åtminstone!
En annan sak vad gäller tonåringar - hur disträ kan man vara? Jag bad en av sönerna att ta med en påse med saker till deras pappa. Jag sa att jag ställer påsen mitt på tröskeln in till hans rum.
En stund senare har han gått iväg (typ 5 min senare) och jag går sedan dit några minuter senare och ser att påsen ligger kvar!!! Då har han klivit över påsen utan att reflektera över varför det ligger en påse mitt på tröskeln!!! Till hans försvar så har han säkert ärvt det från mig, som också kan vara lite disträ emellanåt. Nåja, han fick bära bort påsen dagen efter istället.
Igår kände jag mig verkligen nöjd, jag och en kompis till mig åkte in till Hagateatern och och lämnade in kläder, sängkläder, täcken m.m som kommer att överlämnas till ett härbärge för hemlösa. Man känner både att man har bidragit en del, med både varma kläder och jag lämnade in två fina täcken också, samt att det är skönt att få lite utrensat här hemma.

torsdag 20 november 2014

Fruktansvärd fräckhet.....

Jag sitter och kollar på ett avsnitt på "Lyxfällan". För att få in pengar så anordnas en loppis inne i Nordstan här i Göteborg.
Paret säljer det de kan, en pratar med någon ev köpare och den andra packar upp flera saker. Alla som går förbi borde se att det är genom Lyxfällan de har fått lova att ha en privat loppis mitt inne på torget i Nordstan (vem får ha det annars?).
 
Efter ett tag hittar de inte sitt kassaskrin - någon förbipasserande (eller kumpan till ngn som pratade med den ene utav paret) passar då på att stjäla deras kassaskrin. Jag blir så arg när jag hör detta - hur fräcka är folk egentligen. Här är det ett par som har sökt professionell hjälp för att få bukt med deras katastrofala ekonomi och de säljer av sina ägodelar. Då stjäl man de pengar som de har fått in. Helt otroligt fräckt (för att använda snälla ord här i skrift...)
Visserligen kan jag tycka att de med 2 inkomster (44 000:-/mån) bör kunna leva på de pengarna utan att hamna i denna knipan, men så är det ju med lyxfällan. De som är med där borde utan broblem klara sig på sin inkomst i förhållande till sina utgifter, men de överkonsumerar ofantligt....
Hur som helst så var Lyxfällan schyssta och stod för förlusten på loppisen och gav dem 4000:- (som de uppskattade kunde vara i kassaskåpet).
Nu ska jag också berätta om något som säkert gör en del upprörda - jag har nu julpyntat färdigt :)
Jag vet, alldeles för tidigt, men om en vecka är det faktiskt 1:a advent.
Jag kommer inte tända adventsljusstakarna förrän nästa helg dock och julgranen får vänta ett par veckor innan den kommer upp.
Det tog flera timmar under 4 kvällar att få upp alla julgardiner överallt och allt julpynt.
Ska fixa upp en ljusslinga på balkongräcket också samt pynta ihop en egen adventsljusstake :)
1:a advent är ju nästa söndag, men jag kommer att tända upp adventsljusstakarna på fredagskvällen - det tror jag många andra gör också. Känns ju lite tråkigt att vänta nästan hela helgen och först tända dem på söndagen....
/ Åsa

lördag 15 november 2014

Jag kände mig lurad....

Igår blev jag riktigt sur.....jag hade lite bråttom och gick 10 minuter ner till spårvagnar och bussar. Väl där ser jag både 31:an och 16-bussen stå inne. En chaufför kliver på 31.an och jag frågar om den går ner till Eriksberg. Ja, det gör den, säger han. Vad bra tänker jag och sätter mig i bussen och den åker iväg - åt helt fel håll!!!! Men vad? Jag går fram till chauffören och frågar varför han inte var schysst nog och berättade att denna turen gick åt andra hållet och skulle ta 40 min innan den kommer till Eriksberg.
 
För er som inte vet så är denna busstur en runda som åt ena hållet tar ca 5 minuter till Eriksberg och åt andra hållet 40 minuter. Om man frågar chauffören om den går till Eriksberg borde han väl fatta att man ville ta bussen som går i andra riktningen, dvs att det enbart tar 5 minuter dit man ska, alternativt säga att man kan ta buss 16 som stod inne på perongen också (som också tar 5 minuter ner till Eriksberg).
När jag frågar varför han inte berättade detta, sa han bara: -Kolla i tidtabelllen!
Så arg jag blev, jag fick då åka en hållpats hemåt där jag bor och kliva av och sedan promenera nästan 10 minuter tillbaka igen, samma sträcka jag redan hade gått innan.
Alla som arbetar med människor är inte lämpliga att ha dessa yrken. Man bör kunna vara lite social och varför inte trevlig mot kunderna, de som åker med i bussarna.
Hur som helst så tog jag mig ner dit jag skulle och hann precis tills quizen skulle starta, med ett lag med mina arbetskamrater. Och kvällen blev mycket trevlig och vi vann dessutom tävlingen, kul!

Idag har jag gjort lite ärenden och åkte sedan till Lidl för att handla, vilket jag oerhört sällan gör och det förstår jag varje gång - varför jag så sällan åker till Lidl. Jo, för allt man behöver finns inte i den affären, så man måste alltid åka till ytterligare en mataffär. Tidsödslande...
Fick sedan åka till Willys och handla resten.
Måste även berätta att där inne på Lidl är en man och handlar (ja, flera män förstås) men denne man har enbart på sig en T-shirt och ett par shorts - och det är november månad! Jag undrar om det är ett vad om att ha shorts på sig så länge man kan in på hösten, för inte väljer man frivilligt att gå så tunnklädd? Själv gick jag omkring i vinterjacka och det är väl egentligen på gränsen till för varmt. Men jag svettas hellre än fryser.
Ha en go helg alla :)

söndag 9 november 2014

Sorgliga tankar och irritation!

Idag är det fars dag och jag har tänkt en hel del på hans liv, saknar att ha honom här och hoppas att han ser ner till oss från sin plats i himlen. Ser ner till oss alla, på sina två barn och sina tre härliga barnbarn. att han vet att Felix började spela schack 4 månader efter hans bortgång. Schack var min pappas största intresse och han var så duktig att han t.o.m vann SM i schack 1961 och 1964, ja, det var före min tid. Nu har Felix spelat schack i snart 6 år och han är också en talang, han har kammat hem hur många pokaler som helst som pryder hans vitrinskåp.

Tänker också på vilken hemsk sjukdom MS är, den bryter verkligen ner hela kroppen, både fysiskt och psykiskt. Den sista gången jag såg pappa undrar jag om han var medveten om att vi var där? Hans sista halvår kunde han inte röra på någonting i sin magra kropp (som hade fått liggsår, trots specialsäng och specialmadrass), inte prata och inte äta. Ja, han kunde helt enkelt inte göra något överhuvudtaget och hade sådana smärtor. Det var till slut en tung sten som föll från mitt hjärta när han äntligen fick somna in.
Idag har jag även övningskört med min son. Vi åkte till en parkering och övade att parkera i olika rutor och från olika håll samt att backa ut från parkeringsrutor. Sedan körde han till affären och stannade vid Wieselgrensplatsen för rött ljus. När det sedan blev grönt, ja då råkade han få "kärringstopp" på bilen. Ja, sånt händer ju, jag sa till Jesper att bara ta det lugnt, men då tutar bilen bakom. Det gör mig väldigt irriterad och blir stressande för Jesper. Man ser väl att det sitter en skylt där det står övningskör bak på bilen - att tuta på någon som övningskör är respektlöst!!!
 
Så denna söndagen har varit lite nedstämd....men snart ny vecka. Ha en go vecka alla läsare :)

fredag 7 november 2014

Funderingar och händelser imorgon....

Varför går ens fritid så fort? Hur kan tid upplevas så olika? Att ha väldigt roligt en kväll får ju timmarna att flyga iväg men att stå i kö och framförallt att sitta i telefonkö, ja då står tiden nästan stilla.
 
När man står i telefonkö så uppskattar jag när de har systemet med att få veta antingen beräknad svarstid eller vilket nummer jag har i turordningen. Men allra helst att de faktiskt säger att de kan ringa upp när det är min tur i turlistan. det finns väl få saker som är så tråkiga som att sitta i telefonkö?
En sak som jag funderat på är att jag trivs bäst med lite stress och det är också då jag får mest saker gjorda. Har jag en hel söndag oplanerad, ja då blir det inte mycket saker gjorda, men har man typ 45 min på sig, ja då ska man helst göra tre saker samtidigt för att hinna. Konstigt att man fungerar så. Antingen slappar jag framför tv:n och/eller datorn eller så ska jag både laga mat, diska och fixa med tvätt, kolla post m.m samtidigt. Varför inte göra en sak i taget?

Imorgon kommer tre vänninor på besök, vänner som jag inte har sett på länge, vissa har jag inte träffat på flera år, ja det ser jag fram emot. Hade ju tänkt förbereda lite ikväll, men fredags-slappar bara.....så då blir det till att stressa med allt timmen innan de kommer, då jag även ska till frisören på förmiddagen.

Till frisören, ja, jag gör väl det vanliga. Har sett likadan ut i håret i jag vet inte hur många år egentligen. Där borde jag verkligen förändra något, vilket jag får påpekanden ifrån några utav mina kollegor. Jag har flera kollegor som verkligen är duktiga på att förändra sig, att våga.
Ha en trevlig helg alla :)