Translate

fredag 31 oktober 2014

Arg, besviken, glad och nöjd idag....

Så man kan vela ibland....har flera vänner som strax ska ner till "Villan" för en halloween-quiz och frågade om jag vill följa med. Ja, det låter ju kul, särskilt eftersom det är just Halloween ikväll, den 31 oktober, då är det ju kul att hitta på något trevligt.

Samtidigt har jag barnen denna helgen - ja, jag vet, de är stora nu... - men mina två stora grabbar är ikväll ute för att umgås med sina vänner och det är bara jag ock Felix hemma, min 12-åring. Det känns inte helt kul att gå iväg då när jag isåfall får lämna minstingen ensam hemma. Nä, jag stannar hemma och vi myser med en massa godis och läsk (och var sin dator, hihi...).
Just denna veckan (ja, även påskveckan) är ju godiset mycket billigare och såklart köper man på sig en hel del. Man vet ju heller aldrig om och hur många som kan tänkas ringa på dörren för "bus eller godis". Men idag har i alla fall inte några ringt på, ännu. Förra året var det flera styckna. Nåja, då blir det ju mer godis över till oss själva, hihi....

Tror jag skrev i någott tidigare inlägg om att min Michael Kors-väska gick sönder :( Ja, den är visserligen inte äkta, men den höll bara i ett par månader....men det kan ju också bero på hur mycket man stoppar ner i väskan förstås. för egen del får jag ju ofta lägga väskan på golvet i bilen då bilbältesljudet kan tjuta om jag ställer väskan i passagerarsätet. Nu för tiden läggs ju även min nya I-pad ner i handväskan. En I-pad som all personal fick från jobbet, det var toppen. Det är t.o.m roligare att använda I-padsen än vad jag trodde. Ju mer man lär sig, ju mer kan man och ju roligare blir det såklart. hur som helst så har jag nu lagat den hos skomakaren vid Vårväderstorget. 80:- och det blev väldigt bra, han är duktig! Har gått till andra skomakare tidigare, men tycker att han vid vårväderstorget är bäst. Han har hållt på med detta i över 20 år i alla fall, så länge jag minns. Jag är nöjd, det är värt 80:-. Nu sa han att det lär hålla för mycket, tack!

Jag har en skänkessida tillsammans med några andra goa tjejer och idag blev jag riktigt arg. En medlem skänkte flera möbler (ja, det är ju bra) - om det vore så väl. Men jag upptäckte tidigt (jag både misstänkte och fick pm från några medlemmar om detta) att hon i smyg skickar pm till de intresserade för att sälja möblerna istället. Visst, det var fina möbler och jag kan förstå att hon vill ha pengar för dem, men då undrar jag varför man väljer att lägga upp dem på en skänkessida och inte på en säljsida? Vill man skänka, använd en skänkessida - vill man sälja, använd en säljsida. Sedan skulle allt bort idag då hon flyttar - varför kan man inte ha lite mer framförhållning och lägga in detta några dagar innan man flyttar? Ja, det spelar väl ingen roll i och för sig, men när man som admin påpekar flera gånger, skickar pm till henne ang. att hon inte får sälja och hon hela tiden låter bli vad jag som admin skriver och läser inte ens mitt pm - till slut tröttnade jag och tog bara bort alla hennes annonser och blockade henne från sidan. Men då hade det gått så många timmar och hon hade säkert redan fått fixat köpare till sina möbler. Nåja, livet är mer än fb och skänkessidor, nu ska jag ta helg och hämta godiset och hälla upp lite cola till mig och Felix.
Ha en go Halloween alla!

lördag 25 oktober 2014

Lördagens äventyr...

Idag åkte jag iväg till Frölunda Torg, tillsammans med alla andra göteborgare tydligen....hela stora första parkeringen var full och jag fick köra vidare till parkeringshuset, där jag precis fick en plats när någon åkte strax framför mig.
 Jag träffade även flera vänner där, som tur var så stoppade de mig, då jag precis gick förbi dem utan att se dem (går väl i min egna lilla värld, hihi...)
 
Jag hittade det jag skulle, lite halloweengrejer som jag ska ha till vår årliga Hallowwen/maskerad som vi ska ha på torsdag på jobbet. Skönt, nu vet jag vad jag ska ha på mig :)
Köpte även lite extra albumblad till min scrapbooking, så dyrt intresse detta med scrapbooking är. Vågar väl inte räkna på vad ett enda album kostar med både album, snygga pappersark, färdiga bokstäver och andra klistermärken, knappar m.m som man använder, samt fotona också.

Snart blir det dags att göra sig iordning för ikväll, då skall jag till Golden Days för att träffa gamla arbetskamrater från mitt extrajobb som jag hade på Monte Carlo Bingo. Det var inte igår jag jobbade där, det var mer än 20 år sedan, så fort tiden går. Jag vet att 4 utav de som kommer känner jag i alla fall, men de flesta utav dem har jag inte sett på många år. Det ska bli kul, jag ser verkligen fram emot kvällen :)

Tänkte ju komma igång med promenaderna igen, men så otroligt mycket det regnar.....det regnar fler timmar på dygnet än det är uppehåll. Och jag vet att vissa säger att det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder - men, det är inte kul att promenera i regn, om man inte måste. Så promenaderna är fortfarande fåräknade, men regnet kan väl inte hålla i sig hur många veckor som helst...

Ha nu en härlig lördagskväll alla, det ska jag försöka ha.
Kram.

onsdag 22 oktober 2014

Musik, rosa oktober och annat.....

Så mycket tid man lägger ner på att sitta vid datorn....och framförallt vid facebook. Man vågar inte räkna efter hur många timmar i veckan det blir....och man (eller jag i alla fall) har ofta på tv:n samtidigt, äter samtidigt....m.m Man gör lite av varje.

 Något som jag sällan (ja, väldigt sällan) sätter på, så är det musik. Jag har en stereoanläggning i vardagsrummet som jag haft i över ett år och inte ens kopplat in - katastrof.....(borde väl inte ens erkänna detta, hihi....). Men jag har ju inte heller köpt någon ny musik på åratal. Har jag vänner hemma så kopplar jag ju upp laptopen till tv.n och kör med spotify eller youtube. Nu för tiden vet man ju knappt vad alla kända nya artister och grupper heter....

Jag tänkte komma igång med mina promenader igen - men det är inte lika kul att promenera när det är kallare ute. Ok, än så länge är det väl ok väder, men snart lär det bli betydligt kallare. Usch, jag tycker att oktober och november är tråkiga månader. december gillar jag däremot. Tycker att det är så mysigt när man får sätta upp adventsljusstakar och stjärnor i fönstren och sedan få sätta upp all julpynt. som vanligt lär jag nog byta gardiner nästan överallt och julpynta i alla rum (t.o.m på toaletterna). Julmysigt vill jag ha överallt :). Men det tar flera timmar att fixa detta, men det är det värt!

Ni som följer mig på facebook vet att vi är några på jobbet som ibland har lite klädkoder vissa dagar i månaden. Detta året i oktober var det någon som kom på att vi skulle ha hela månadens dagar i rosa tecken, dvs ha något på sig som är rosa. Det behöver dock inte enbart vara kläder, det kan ju vara accessoarer också. Jag har verkligen fått gräva djupt i min garderob för att hitta minst 31 saker/kläder. det gick :). Dock har man ju flera rosa sommarkläder som man inte kan använda nu, tex tajts, sommarklänningar m.m. Nåja, jag vet att jag definitivt inte lär använda något rosa i första veckan i november, då lär jag vara så trött på den färgen. Jag kan nämna att vi är 5 på jobbet som alltid har något rosa varje dag :)
Jag och en kollega pratade om att vi får väl ha en "vit vecka" till våren också.... ;)
Må gott alla!
Åsa

måndag 13 oktober 2014

Varför gör man som man gör.....?

Jag var och handlade mat igår och som vanligt försöker man alltid avläsa vilken kassakö som kommer att gå fortast. Det är många saker att beräkna, vem som sitter i kassan (om det är någon ny eller känd erfaren kassörska), hur många personer före det är i varje kö, hur mycket varor de verkar ha i sina kundvagnar och korgar, vilka personer som står i kön (kommer de att vara snabba med betalning eller ej). Varför ställer man sig dessa frågor sekundrarna innan man väljer vilken kö man ska ställa sig i. Hur viktigt är det egentligen om jag råkar välja fel kö och får vistas i affären 2 till 5 minuter extra? Sedan undrar jag hur vanligt det är att man byter kö, om man märker att någon annan kö går snabbare än den man själv står i? Ja, ibland byter jag, men oftast inte. Byter man så kan ju den kön man stod i sätta mer fart och den kö man då valde över till, kan stå stilla. hahaha, säkert några nu som som läser detta som inte alls lägger någon energi över att bekymra sig om detta.

Det som jag faktiskt kan störa mig på - det är när personen framför mig i kön inte lägger dit pinnen efter sina varor. Ja, jag brukar faktiskt själv då låta bli att lägga dit pinnen jag också och nästan hoppas på att kassörskan bara fortsätter med mina varor. Så får personen före mig, ursäkta med att kassörskan har stämplat in även mina varor. Det har hänt mig flera gånger.....För då tänker jag att de nog lär sig till nästa gång att faktiskt lägga dit pinnen efter sig. Det är ju en outtalad regel att var och en ska lägga dit en pinne efter sina egna varor så att kunden bakom kan påbörja att lägga upp sina varor.
 Undrar om det är fler än jag som medvetet väljer att avstå från att lägga dit pinnen, och nästan hoppas att det ska strula (lite för att markera: -Jaha, så kan det gå om man glömmer pinnen....). Hm, borde nog radera det jag nu har skrivit....... men jag bjuder på detta, hur jag kan tänka ibland :) Fast har jag bråttom då lägger jag såklart dit pinnen, helst med en tydlig markering.....inser när jag läser detta hur fånig jag kan vara ibland, för småsaker....

En sak som jag har funderat på.....för er som bor i Göteborg och framförallt på Hisingen. Vi har tre stora anläggningar brevid varandra, en för bad, en ishall och en fotbollsarena. De heter Rambergsvallen, Rambergsrinken och Lundbybadet. varför heter det inte Rambergsbadet? Eller att de andra heter Lundbyvallen och Lundbyrinken? Det finns säkert en väldigt bra och naturlig förklaring till detta som jag inte vet, men jag har många gånger funderat på varför inte dessa tre anläggningarna som ligger precis brevid varandra, varför de inte heter samma i början, förslagsvis Rambergbadet ihop med de andra namnen?

När jag ändå bjuder på mig själv och mina konstigheter, så kan jag även bjuda på följande: -Är det någon mer än jag som kan ställa väckarklockan på en lördag eller en söndag - bara för att vakna av den och få stänga av den och sova vidare. att känna att ja, jag behöver ju inte gå upp nu, för det är ju helg :) Jag måste visserligen skriva att jag naturligtvis inte gör så varje helg, jag har gjort detta två gånger och då flyttade jag fram tiden lite grann, så den inte behövde stå på kl 06.15 i alla fall :)
Nu är det nog bäst att jag inte skriver mer idag - ha en go vecka alla.
Kram Åsa

onsdag 8 oktober 2014

Trasiga saker och trasiga människor....

Häromdagen gick min Michael Kors-väska sönder i ena bandet - så tröttsamt.....visst, jag vet att den inte är äkta, men hade ju önskat att den höll längre tid än några månader. Och då använder jag inte den dagligen, då jag gillar att byta och använda olika handväskor. Den var köpt i Turkiet för 300:- istället för nästan 3000:- som den kostar om man köper en äkta MK-väska....
Jag köpte för ett par år sedan en Desigualväska och efter ett år så gick dragkedjan sönder (och jag som trodde att dessa lite dyrare väskor höll god kvalité) - eller så är det helt enkelt så att jag har för mycket "skräp" i mina handväskor :).

Det har flera gånger varit som jag skrev i en statusuppdatering häromdan, att ibland så tjuter ljudet för bilbälte om jag lägger handväskan på passagerarsätet. Oftast får väskan hamna på golvet istället, hm....Nåja, I-landsbekymmer, jag får se till att inte fylla väskan med en massa innehåll som jag med största sannorlikhet inte lär behöva...
Men åter till min MK-väska, visst borde väl en skomakare kunna sy/limma ihop den igen, det borde inte kosta så mycket...
Igår såg jag på tv-programmet "Svenska Hollywoodfruar" - ja, jag vet.....inte det bästa programmet man kan se, men jag kan bara inte låta bli att bli förfärad av Gunillas olika nycker. Tänk att man kan tycka att det är så intressant att följa andra människors intriger. Jag ska väl inte skriva för mycket så här offentligt på nätet, men för att uttrycka mig snällt - Gunilla är inte som alla andra....(vilket gör att det såklart är mer intressant att se programmet). Skulle det vara vardagliga människor som hela tiden är artiga och trevliga mot varandra, ja då hade inte programmet fått dessa tittarsiffror :)
Ha det gott alla!
/ Åsa

torsdag 2 oktober 2014

Fest, utflykt och överraskning.....

Först måste jag berätta om dagens utflykt med fritidsbarnen på jobbet.
Vi åkte till en nybyggd lekplats och hade två härliga timmar där, vi åt vårt medhavda mellanmål och fikade chokladmuffins som jag och några barn bakade i förra veckan.
När vi stod uppställda och klara för att gå iväg till spårvagnen, då frågade ett utav barnen om vi hade med oss våra muffins, vilket vi inte hade...... då vi hade glömt att vi skulle ha med dem. Ja, det var ju en hel vecka sedan vi bakade dessa, inte har vi vuxna så långt minne, hihi, men barnen glömmer såklart inte detta :)
Efter att vi har lekt, ätit mellanmål och fikat så frågade min kollega: -Vad gör vi med alla smörgåsar som blir över? -Ska vi lämna dem till de 5 "väldigt glada" personerna som satt på parkbänken en bit bort? -Ja, det gör vi, tyckte vi båda. Sagt och gjort, hon gick bort till dem och de blev oerhört glada, gav henne en kram och kallade henne för "Guds ängel". Så lite som krävs för att göra andra människor glada :)
Sedan måste jag berätta om kvällen igår, när jag och tre andra tjejer åkte in till kommunbaren på Valand. Kommunbaren är alltid en onsdag på något uteställe från kl 17.00, för alla kommunanställda i Göteborg med omnejd.
Det började katastrofalt, då cateringfirman hade fått beställning på 500 gäster, men när jag kom dit kl 18.00 (en timme efter öppning) då var det redan 800 gäster där......vilket gjorde att maten redan var slut. Det enda som fanns kvar var lite salladsblad, fetaost och oliver - och jag som inte ens gillar oliver.....så min tallrik bestod utav salladsblad med fetaost...och det var långa köer till "maten" (nja, mat kan man ju knappt kalla det...) och precis när jag var framme vid matbordet, ja då tog tallrikarna slut - suck. Till slut kom nydiskade tallrikar och jag fick i mig lite salladsblad....jag kan inte påstå att mitt humör var på topp precis....
Efter en stund spelade "Partypatrullen" (för er som inte vet detta så består bandet utav ett par gamla medlemmar från Snowstorm), de var grymt duktiga. Vilket ös det blev framme vid scenen. Folk sjöng med, dansade till deras låtar och ja, det var en jättego stämning. Och helt plötsligt blev mitt humör på topp, jag hade en jättetrevlig kväll och dansade väldigt mycket. Ja det var riktigt kul.
Kan nämna att dessa tillfällen med kommunbaren har vi 4 gånger per år, jag skall säkerligen gå på nästa tillfälle också :)
Väl hemma vid 23-tiden, då var jag väldigt hungrig, så hungrig att jag ställde mig och stekte upp en hamburgare som hade blivit kvar efter att mina barn hade ätit det som middag.

Förresten kan jag nämna att vi på jobbet nu har bestämt att vi i oktober månad skall ha något rosa på oss varje dag, ja för de som vill förstås. Vi är väl 4 st som tänker genomföra detta :)

Ha en go helg alla (då mitt nästa blogginlägg förmodligen blir först i nästa vecka).