Translate

tisdag 24 juni 2014

Man slutar aldrig att förvånas.....

Idag har vi varit och spelat minigolf med fritidsbarnen och det var roligt. Alltid kul att få hitta på roliga saker som vi kan göra, nu när barnen har sommarlov och vi har dem hela dagarna och har mer tid att åka iväg på utflykter :)
Vi var tre vuxna och hade med oss 20 barn och delade in dem 3 & 3 i grupper. Sade till dem att de fick börja på olika banor och gå vidare till lediga banor hela tiden, så långt de hinner under den tiden vi kunde vara där.

Sedan ser vi ett par gubbar som spelar och som trängde sig emellan tre barn som spelade på en bana. En pojke puttade och sedan skulle gubbarna tydligen spela emellan så de andra två barnen fick vänta. Gubbarna muttrade tydligen något om att barnen inte spelade i ordning......men hallå.....ska 20 barn börja på bana ett och invänta varandra, för att sedan låta 20 barn gå vidare till bana två och invänta varandra...? Jag var så, så nära att gå fram till gubbarna och säga till dem att de allt fick invänta de sista två barnen innan de spelade, men valde som vanligt att inte skapa någon konflikt. Men ångrar mig nu lite efteråt att jag inte sade till dem. Hur ska barn idag lära sig hur man uppför sig när inte pensionärer kan det?
Sedan var det en annan tant som spelade som skulle gå runt bland våra barn och påtala hur de skulle spela. Visst, det hade väl varit ok om hon frågade våra barn om de ville ha tips och hjälp eller om hon frågade om det var ok om hon visade dem hur man skulle göra. Men hon gick runt och bara sa till dem: -Stå inte så, - putta bollen rakt, -nej, här får man inte fortsätta putta, ni måste börja om från utgångspunkten igen (när de ville putta vidare där bollen hade hamnat). Man såg på vissa barn att de ville göra på sitt egna sätt och inte att någon okänd skulle lägga sig i.
Nåja, barnen tyckte det var roligt och många utav barnen hade aldrig spelat minigolf innan, så det var lite roligt att få erbjuda en helt ny aktivitet. Flera föräldrar sade när de hämtade sina barn att de uppskattar att vi gör så mycket roligt tillsammans med deras barn. Kul att höra.
Imorgon blir det en ny utflykt, en heldag utomhus, så ingen regn önskas.....
/ Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar