Translate

söndag 15 juni 2014

Kör så det ryker....

Ikväll har Jesper fått övningsköra tillsammans med mig för första gången. Först åker vi iväg och glömmer av att åka förbi Jespers pappa för att hämta övningskör-skylten. Jag vänder och vi åker dit och väl där kommer Jesper på att han hade glömt nycklarna hem till sin pappa hos mig. Suck....det är bara att åter igen vända om hem till mig för att hämta nycklar och sedan iväg för att hämta skylt.
När den är hämtad åker vi till Volvo Pentas nästan tomma parkeringsplats och där ser vi en bil till som åker runt runt. Jaha, en till som övningskör samtidigt på samma ställe som oss :). Fast de hade ingen övningskör-skylt uppsatt där bak. Nåja, Jesper får prova på och kör runt i 1:an och mestadels i 2:ans växel och tycker att det är kul men mycket svårare än vad han trodde. Det blev några "kärringstopp" ibland, så han fick starta om bilen och när han skall stanna vid någon ruta så tvärbromsar han - varje gång :).

Vi åker sedan vidare till Bäckebol och kör där på en lite större nästan tom parkeringsplats, fast där har folk lämnat kvar kundvagnar lite här och där på parkeringen, så Jesper får lite "hinder" på vägen och får köra lite slalom mellan kundvagnar som står lite utspridda. Det blir mest ett håll som han kör runt på och när jag säger att nu får han byta håll och svänga åt vänster istället, så tycker han att det är lite "avigt". I slutet går det riktigt bra, högre hastighet och han kör i åttor och stannar och parkerar i rutor med lite lugnare inbromsning. Ja, det var en bra början och fler tillfällen lär det bli :)
Har annars haft en härlig söndag med en långpromenad upp till Rambergstoppen tillsammans med en kompis och hennes hund. Där njöt vi av utsikten en stund innan vi fortsatte vår promenadrunda som slutligen blev på mer än 7 km. Bra. Nu känner man ett behov av att man måste ut på en promenad varje dag. Det är inte fel.
Sedan gick jag hem till en annan vän för att sola i deras trädgård, det är ju bra att grunda lite innan man åker utomlands, så det är mer än bara ansikte, armar och ben som har fått färg. Vi låg i deras stora studsmatta, det var bekvämt att ligga i den och sola!
Hon bjöd sedan på glass, maränger, jordgubbar, grädde och chokladsås, det var riktigt gott. Det är sommar-mat det....
Nästa vecka blir återigen en kortvecka på fyra arbetsdagar, sedan är det midsommar - härligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar