Translate

måndag 28 oktober 2013

En annorlunda studiedag!!!

Haft en härlig studiedag idag för oss fritidspedagoger, förskolelärare och lärare i åk 1-3.
Vi träffades på S:t Jörgen Resort och hade ett pass som var inspirerat av Body Combat och Body Balance - som hölls av vår rektor. Jättekul att få testa på, jag som inte brukar gå på dessa sorters tråningspass (vill ju jaga en boll i någon form, typ fotboll, innebandy eller liknande...).
Men herregud vilken dålig balans jag har!!! För att inte tala om hur ovig jag är......jag klarar bara inte av att stå rakt upp och böja mig framåt med sträckta ben för att nå golvet med händerna - det är nog nästan 2 dm kvar till marken - om jag inte ska böja på benen lite. Men det beror väl på att man är en "bolltjej/gammal fotbollstjej". Bra träning fick jag i alla fall och kul att få prova på detta.

Sedan åkte vi alla hem till rektorn för en brunch som vi fixade tillsammans, också väldigt trevligt. Efter det åkte vi till skolan och fick behövlig påbyggnad i IKT med Hjärntorget och andra användningsområden man kan använda datorn till. Nu blev jag inspirerad till att lära mig mer....

Kvällen har använts till att Halloweenpynta (jag gillar att pynta vid högtider och pyntar såklart vid jul och även vid påsk) och vänta in stormen Simone. Alla grabbarna är här hemma, skönt att de är här!

Läste i Aftonbladet igår att Sverige är 4:a på listan över världens mest jämställda land - jag som trodde vi skulle vara på 1:a plats (det var vi 2007) De 4 mest jämställda länderna är följande: 1. Island 2. Finland 3. Norge 4. Sverige ( Danmark ligger på 8.e plats). Inte så förvånande att det är vi i de nordiska länderna som toppar listan. En av anledningarna att Island ligger först är att papporna tar ut 30 % av föräldraledigheten - inte illa. Med 44,7 % har Sverige en av de högsta andelen kvinnor i riksdag och regering i hela världen.

Vilka ligger i botten då? Ja inte så förvånande: 1. Saudiarabien 2. Mali 3. Marocko 4. Iran. Ja, i Saudiarabien hamnar kvinnorna i fängelse om de kör bil vilket är förbjudet för kvinnor att göra, som så mycket annat är för dem. Återigen är jag otroligt glad att jag som kvinna är född i landet Sverige.

/Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar