Translate

lördag 27 december 2014

Stolt mamma till tre grabbar....

Så är julen över. Man ägnar flera veckor till alla förberedelser med pynt, julklappssinköp, planering, matlagning m.m och så går själva julafton så fort...
Barnen blev nöjda över sina julklappar och då är jag också nöjd. Felix fick sin systemkamera som han önskade sig sedan han lånade min vän Patricias kamera när vi var i USA i somras. Nu har han fått sin egen kamera och jag hade dessutom turen att få ett kamerastativ från min skänkesgrupp också. Jesper fick en fin klocka som han önskade sig, biobiljetter och kläder. Alexander fick en ny "värstingmus" till hans dator, som ska vara supersnabb när man spelar onlinespel samt lite kläder och pengar.


På julafton var Jesper tomte hos grannarna för deras snart 4-årige son. Det var andra året i rad och det blir säkert fler gånger han lär vara tomte där. Kul, och jag tror att det var uppskattat även i år. Det lät så på Jesper.
Igår övningskörde jag med honom och vi åkte bla till affären och när vi kom ut så hade jag lite småmynt över. De pengarna frågade Jesper om han fick. Visst sa jag. Sedan lämnade han pengarna till en tiggare som satt utanför affären och sa till mig att hon behöver pengarna bättre än han. Det var ju givmilt tänkt. Jesper sa att han brukar ge lite mynt till tiggarna. Jag vet inte riktigt vad jag skulle säga om det, han har nog sett att jag förr kunde ge till tiggare eller köpa tidningen Faktum utav någon hemlös försäljare. Nu är det ju så mycket diskussioner hit och dit om alla dessa tiggare, så jag har slutat att ge pengar till dem. Man vet inte vad man skall tro om hur det ligger till och om de blir hjälpta eller inte....Nåja, det kändes skönt i själen att se att Jesper har utevecklat ett sånt gott hjärta och tänker på andra. Det är en fin grabb.
Ja, alla mina pojkar är fina grabbar, alla är de olika och alla är de bra på olika saker och så ska det få vara.
Snart är det dags för mellangrabben att göra sina val inför gymnasiet, Alexander vet vilken linje han vill gå - frågan är bara vilken skola? Ja, det var lättare när jag var i den åldern, då hade man inte många skolor att välja på när man bodde i Tibro och inte många linjer att välja på heller. Jag hoppas att han gör ett bra val som han blir nöjd med.

tisdag 23 december 2014

Julfirandet kan starta....

Äntligen är all julstök över, julklappar är inköpta, all pynt är uppe sen flera veckor tillbaka, granen likaså, all julmat och godis är inhandlad, julskinkan är griljerad, jansons frestelse är klar m.m.
I år är inte julgranen grön som den brukar, detta året har vi en vit julgran - till skillnad mot marken utanför som är grön istället för vit. Nåja, trots avsaknaden av snö så slipper jag frysa, vilket jag avskyr. Jag svettas hellre...

Men hur i göta petter ska man få plats med all julmat i ett halvt kylskåp och en halv frys? Kan inte fatta att om man bor i en 5:a med över 100m2 (vet ej hur man får till en upphöjd 2:a...), att man inte har en hel frys och ett helt kylskåp.....irriterande...
De stora grabbarna har varit i stan och handlat julklappar idag (då har man förhoppningsvis varit en snäll mor, hihi..), Felix är tyvärr väldigt förkyld och hes, han har ont i halsen och kan knappt prata, stackarn. Igår ville han ha soppa till middag....
Nu är klockan 5 på eftermiddagen och det är dags att se över den sista städningen, inte det roligaste man kan göra, men det ska bli skönt när det är klart också.
Min mamma hämtar jag på tågstationen tidigt imorgon förmiddag. Min syster och hennes kille njuter och har det skönt i värmen i Thailand - jag hade gärna bytt plats med dem. Inte så dumt att resa iväg till varmare breddgrader denna tiden på året, det tycker jag man ser var och varannan göra nu för tiden.
I mellandagarna ska jag ägna mig åt att storrensa här hemma, i alla klädgarderober, skåp och i källaren, jag har nog en hel del som kan rensas ut. Får väl lägga ut en del på min skänkessida som jag har tillsammans med två andra vänner och nu har vi 4000 medlemmar på den, kul.
Må gott alla och ha en underbar julhelg :)

måndag 15 december 2014

Ullared.....

Idag har jag varit i Ullared och shoppat. Som vanligt spräcker jag den budget jag hade tänkt, men det förvånade mig inte då jag alltid spräcker den budget jag tänker mig när jag åker dit. Som tur var så har jag inte varit där fler gånger i år. Brukar ju åka dit två gånger per år, men har väl egentligen bara råd att åka dit en gång....

Nåja, jag är väldigt nöjd med inköpen och nu är nog i princip nästan alla julklappar färdigköpta. Har två saker kvar bara.
Som många läsare nog vet (i alla fall mina fb-vänner från Göteborg) så har jag en skänkessida här på fb och då det snabbt blev bestämt att jag behövde ta ut två extra semesterdagar så bestämde jag för ett par dagar sedan att utnyttja ena dagen till ett besök i Ullared och då skänkte jag ut tre platser i min bil. Det blev ett uppmärksammat inlägg med över 200 "gilla", flera som skrev uppskattande saker och och en hel del som anmälde sitt intresse. Kul :)
Jag valde ut tre tjejer som följde med och det blev väldigt lyckat. Vi pratades vid alla fyra på bilresan både dit och hem och vi gick tillsammans till salladsbaren och åt gemensam lunch, så jag är mycket nöjd med sällskapet :)
Jag är också nöjd med inköpen jag gjorde, handlade både julklappar, kläder, smycken, heminredning m.m var på väg att köpa ytterligare en handväska men insåg att jag definitivt inte behövde fler väskor ;)
Jag mötte även Ola-Conny och funderade en kort sekund om jag skulle ta en selfie på oss två men insåg att nä....Åsa, du är inte 20 år längre.....så jag avstod detta!
Nu är det dags att packa upp allt, imorgon får det bli inslagning av allt som ska bli julklappar :)
Kram Åsa!

lördag 13 december 2014

Fest,förfärlig natt, fotboll, shoppingresa m.m

Igår hade vi en väldigt trevlig personalfest på skolan. Som vi alltid brukar ha. Vi blev indelade i 5 lag och hade 3 olika tävlingar och det lag jag var med i, vi vann :)
Det är också alltid kul att träffa sina arbetskamrater i andra sammanhang och att prata om annat än bara jobb, få lära känna vissa kollegor lite bättre. Det blev en mycket lyckad kväll.
Vi hade festen på vårt jobb och det var skönt att sedan ha gångavstånd hem.

Jag måste först nämna att jag inte drack så mycket vin innan jag berättar att natten var hemsk. Jag hade en sådan fruktansvärd halsbränna - en halsbränna jag aldrig haft förut. (Den gick inte ens att jämföra med halsbrännan jag hade när jag var gravid), denna halsbrännan var helt klart värre och det gick helt enkelt inte att somna liggandes. var tvungen att halvsitta för att halsbrännan skulle vara uthärdlig, men till slut somnade jag i alla fall.
Så jag var mycket trött när jag vaknade upp några få timmar senare och skulle iväg med Felix på hans fotbollscup.
En fotbollscup som de nästan, nästan gick vidare till slutspel. Hans matcher slutade 0-1, 0-0 och 2-2. De behövde vinna sista matchen och ledde faktiskt med 2-0 men kunde tyvärr inte täppa igen och släppte tyvärr in 2 mål, så tråkigt. Grabbarna var besvikna men så är det ju ibland. Ibland vinner man och ibland förlorar man.

Igår fick jag snabbt ta en ut semesterdag extra, vilket jag även gör nu på måndag. Jag har 46 sparade semesterdagar och man får bara sparar 40 dagar, så jag är tvungen att ta ut 6 utav de dagaran. Vilket gör att det blir en extra lång helg, sedan jobbar jag 4 dagar och kommer sedan att gå på lite långledighet på drygt 2 veckor nu vid jul. Det ska bli skönt.
På måndag kommer jag använda min semesterdag till att åka ner till Ullared för lite shopping, det ser jag fram emot. Jag har fatiskt inte varit där ännu i år. Jag hoppas då jag åker dit en måndag den 15:e månaden, att det är lite folk i affären.
Snart är det dags att åka in till Skandinavium för att se Sverige spela vm-semifinal mot Schweiz - det ser jag fram emot :). Det blir väl troligtvis Sverige - Finland i finalen.

fredag 5 december 2014

Var är min bil???

Idag skulle jag göra lite ärenden efter jobbet och gick ut till parkeringen. Men var är min bil??? Fick fundera en stund innan jag kom på att den har visst stått på skolans parkering i ett par dagar....så kan det bli när jag för en gång skull råkar ta bilen till jobbet. Jag kan nämna att det tar längre tid för mig att åka bil till jobbet än om jag går till jobbet. Jag får nämligen åka runt i området för att komma till skolans parkering istället för att gena mellan min bostad och jobbet. Nåja, det gick ju snabbt att gå iväg dit och hämta den i alla fall :)

Jag är säkert inte ensam om att tycka att bland det absolut tråkigaste som finns att göra, är att sortera strumpor efter att ha tvättat. Vi är 4 personer i min familj som i princip alla har samma storlek på strumpor....Jag funderar på att bara köpa en stor korg och slänga i alla nytvättade strumpor där, så får alla plocka två valfria strumpor varje morgon. Och jag ska inte skriva massor om alla udda strumpor man får över. Förutom att de läggs i en låda tills nästa gång jag tvättar. Hittar jag makan då läggs de ihop, gör jag det inte åker de i soporna.
Varför får jag alltid dåligt samvete om jag inte gör någon vettig syssla varje kväll? Varför kan man inte unna sig att bara slappa och göra ingenting, typ enbart se på tv, sitta vid datorn (facebook) och bara låta tiden gå? Visst, det kan man så klart göra, men jag mår inte helt bra om jag bara gör det en hel kväll, men om jag har uträttat något ärende eller typ städat eller fixat annat här hemma - då känns det mer ok att bara få slappa efteråt.
Nu ska jag fortsätta med slappandet en stund till, innan det är dags för att sova.
Må gott alla!