Translate

söndag 25 maj 2014

Obehaglig händelse på körskolan och annat strul.....

Jag undrar om jag har ovanlig form på mina hälar, för det spelar ingen roll vilka skor jag köper, så nog får jag skoskav varenda gång. Varje nytt par skor måste jag gå in ca tre tillfällen, med skoskav som resultat varje gång, sedan är de ingångna....och varje gång jag tar på mig nya skor tänker jag att denna gången ska jag i förebyggande syfte sätta på compeed på hälarna innan. Men gör jag det....? Nej, av någon konstig anledning tänker jag - att denna gången ska jag nog klara av att gå i dessa nya skor utan att få skoskav. Varför lär man sig aldrig?

Jag och min granne under mig har vid flera tillfällen fått en otroligt dålig bild på våra tv-appareter och Comhem har varit här vid tre tillfällen och försökt rätta till det. Visst, så funkar det ett tag, men efter ett tag blir det likadant igen. Nu senast hände det i torsdags och både jag och grannen ringde, men de har inte hunnit komma ännu, de skulle komma någon dag i början av nästa vecka. Tycker att det är katastrofalt dåligt, de får väl åka ut samma dag, eller åtminstone dagen efter. Det är inte vårt fel att det blir dålig bild. Jag har inte Comhem utan har ett annant bolag, men då det är ett comhem-hus så är det de som får rätta till det. Jag skulle för övrigt aldrig ha comhem, varken till bredband, tv, eller telefon. Har haft det en gång och aldrig mer. Snart blir det väl dags att köpa en digitalbox för att kunna se på tv.

 Hur som helst, bilden är så extrems dålig så det är inte ens idé att se på tv, man får bara lyssna på ljudet isåfall. Jag hade dessutom lovat min son Jesper och hans 4 kompisar att de skulle få sitta här igår kväll för att se på Champions League-finalen. De hade köpt hem läsk och godis m.m dagen innan och så fick jag ställa in det. De fick nu husera på annat ställe, men oj så besviken Jesper var att de inte kunde sitta här i mitt vardagsrum. Att tv-bilden skulle bli så kass precis just nu när det champions League-final - kan man ha mer otur, sa min son.
Igår var vi på handledarkurs på körskolan för att snart kunna övningsköra med Jesper. Vi var där 4 timmar och efter typ 3 1/2 timme så svarar läraren i sin mobil, då den har ringt för 3:e gången. Han pratade i max en minut. Då skriker en man som sitter brevid mig högt till läraren: -Vad håller du på med, detta är så respektlöst. Annars reser vi oss och går.
Visst, det var väl inte så bra att gå ifrån för att svara, men det tog max en minut och han bad om ursäkt efteråt med att han är ensamstående med en 11-årig son som är ensam hemma och när det hade ringt flera gånger i rad, kände han sig tvungen att svara ifall det var något allvarligt som hänt.
Men den här mannen som skrek accepterade inte detta och tyckte av någon anledning (när läraren bla hade svarat att vi är människor allihop, ja nåt sånt, minns inte exakt) så mannen reste sig upp och sa: -Muckar du gräl? Vi andra tyckte detta var obehagligt men sa till honom att låta det vara och att läraren kunde fortsätta med resterande utav kursen. Jag tyckte faktiskt synd om läraren och det sa Jesper efteråt att han också tyckte.

Har nu varit iväg på Megaloppisen i Majorna och fyndade lite (saker som jag som vanligt egentligen inte behöver) och snart är det dags för min dagliga promenad, som denna gången ska gå till ett stopp i vallokalen. För självklart ska jag rösta i EU-valet idag. Jag tycker att det är viktigt att man röstar!

torsdag 22 maj 2014

Damma, kör och rösta......

Ikväll satte jag på takfläkten för första gången i år - och denna gången kom jag ihåg att torka av hela fläkten först.......Det glömde jag förra sommaren, vilket resulterade i att dammet yrde ner på sängen - inte kul. Men så skönt att det fläktar svalt och jag ska definitivt inte klaga på värmen. Jag minns fortfarande halva vintern när jag fick använda t.o.m två stycken värmeelement för att inte frysa i lägenheten. Tänk, aldrig är man riktigt nöjd....

Jo, jag är nöjd med värmen som kommit och skulle vilja ha den kvar i ett halvår, men det är ju en utopi förstås. Så man får passa på att njuta så länge det varar.
På lördag skall jag, Jesper och Jespers pappa på handledarkurs för att kunna börja övningsköra med honom. Det ser han fram emot. Funderar dock på om det inte lär bli i princip enbart jag som lär övningsköra med Jesper då jag har manuell växling på min bil. Jespers pappa har ju automatväxel på sin bil, vilket kanske inte är så lyckat att blanda körning med dessa båda bilar. Får ställa frågan till dem på handledarkursen på lördag, hur vi ska göra....

Så är det dags att rösta i EU-valet också. Jag tänker rösta men har väl inte bestämt mig riktigt ännu, men rösta ska jag. Jag tycker att det är viktigt att man faktiskt går och lägger sin röst på någonting. Men det känns nog ändå som om valet i Sverige till hösten känns viktigare, där har jag redan bestämt mig för vilka som får min röst.
Ha det gott alla!
/ Åsa

lördag 17 maj 2014

Skänkes, Liseberg och middagsmiss....

Har varit iväg hela dagen idag och umgåtts med två härliga vänner som jag lärde känna på en skänkessida för Göteborg. Vi var alla admins tillsammans på den sidan och nu har det blivit så att jag startade upp en egen skänkessida med mina egna vänner och som jag sedan har bjudit in de två jag träffade idag, samt en tjej till som också var admins på den förra sidan, till att bli admins på min nystartade sida. Tanken med skänkessidan är av miljömässiga och ekonomiska själ - det man själv inte längre behöver/vill ha, det kan någon annan få nytta av och så återanvänder vi istället för att slänga. Det sparar både miljön på som vår plånbok! Dessutom är det roligt att få träffa nya spännande människor som man aldrig skulle ha träffat om inte denna sidan fanns :)
 När jag sedan kommer hem idag är alla barnen utflugna på sina håll, Felix har åkt iväg in till Liseberg tillsammans med en kompis och de stora grabbarna är ute med sina vänner. Själv gör jag en alltför sen middag och funderar efter ett tag på varför det luktar bränt.....Jo, då har jag gjort färdigt korv stroganoff med ris och dragit ifrån stekpannan och kastrullen till de två andra plattorna (som jag naturligtvis trodde var på nollan). Men det visade sig att en av plattorna, den jag ställde stekpannan på - den stod på 6:an. Åh nej......det hann bli bränt i botten av stroganoffen. jag fick rädda det jag kunde genom att ösa över det översta lagret som inte var bränt, till en ny stekpanna och hoppas att inte allt har tagit för mycket smak av det brända. Orkar helt enkelt inte åka iväg till affären och köpa ny falukorv och laga om det igen.
Asch, grabbarna kan väl hälla på massor av ketchup så kanske de inte känner det (nja, det går väl ner i deras magar om de är tillräckligt hungriga i alla fall). Själv åt jag ju en sallad på dagen idag, när jag umgicks med de andra tjejerna.
Det var föresten en väldigt stor portion så jag orkade bara äta upp hälften och bad om en "doggy bag" - återanvändning igen! Den åts upp senare här hemma (så slipper i alla fall jag äta bränd stroganoff, hihi...).
En promenad hanns med i det underbara vädret också, jag njuter av att det vackra vädret har kommit hit igen och hoppas att det stannar länge, länge....
Ha det gott alla ni läsare.
Åsa

tisdag 13 maj 2014

Arbete - konferensdagar och Drop-in m.m.

Är så trött idag, jag har varit på två konferensdagar i Lökeberg (utanför Marstrand) med Lärarförbundet. Mysigt ställe, bra rum, väldigt god mat och trevligt sällskap av andra fackliga från både vår stadesdel och från tre andra stadsdelar i Göteborg. Det har varit två intensiva dagar med mycket diskussioner i smågrupper och jag är nöjd.
Och mätt ska jag tillägga extra mycket. Vet att man alltid äter så mycket när man är iväg på konferens, kurser och liknande. Ja, ikväll är jag så mätt att jag har ont i magen.....jag har inte ätit sedan vi fikade sist vid halv tre-tiden i e.m. och nästa mål blir frukost.
 Nu skall jag gå och lägga mig före kl 22.00 - när hände det senast att jag gick och lade mig före kl 22.00? Det minns jag inte....

Det var en fördel med att ha ont i magen, vilket var när jag åkte till mataffären ikväll för att handla mat. Denna gång inhandlades absolut inget annat än exakt det som stod på min inköpslista - och när hände det senast? Det minns jag inte heller......
Det var nog en evighet sedan jag dessutom åt sista målet för dagen redan kl 14.30 på dagen men ikväll skulle jag absolut inte få i mig något mer.....
Imorgon lär jag nog vara utvilad då jag får mina timmars sömn som jag nog behöver och det passar extra bra till morgondagen då vi ska ha Drop-in på fritids. det ska bli kul. Att få tillfälle att umgås och träffa både barn och föräldrar på ett avslappnat sätt under ett par timmar. Ja, barnen träffar och umgås man ju varje e.m men det ska bli kul att få tillfälle att samtala lite längre med föräldrarna också, än enbart en kort stund i hallen när de ska hämta sina barn. Detta gör vi på fritidshemmet tillsammans med de tre årskurs 1:or också, alltid kul att vi kan göra saker tillsammans, vi arbetar ju med samma barn och då känns det naturligt att ordna sådana här tillställningar tillsammans också.
/ Åsa

måndag 5 maj 2014

Turkiet och USA

Ja - då har jag bokat in ytterligare en utlandsresa som jag och en av mina bästa vänner Susanne skall åka tillsammans till. Vi ska till Bitez som ligger i området Bodrum i Turkiet för en vecka med härlig avkoppling med sol, bad, shopping, nöje och sevärdigheter.

 Det ska bli underbart! Vi satt hemma hos Susanne i söndags i flera timmar och till slut hittade vi denna resan med Ving som var billig, ett 4-stjärningt hotell som ligger 0 meter från stranden och vi har halvpension, dvs frukost och middag ingår. Det kan inte bli mycket bättre.

Innan denna resan så åker jag och mina grabbar över till New York och New Jersey för 12 dagar, då ska vi bo på ett hotell mitt på Manhattan, nära Times square, i två nätter och sedan hos en god vän till mig som bor i södra New Jersey. Det ser vi alla fram emot också. Där lär det också bli en del sol, bad, sevärdigheter, shopping och nöjen. Ev. besöker vi Philadelphia och Washington DC också.

Det är så skönt att ha dessa resor inbokade och ha dessa saker att se fram emot. Får hålla i plånboken fram tills dess, då det säkert lär gå åt en del pengar. Grabbarna lär nog vilja shoppa en del saker i USA och jag också. En hel del saker är ju mycket billigare i USA än vad det är i Sverige, så man får väl passa på att handla lite när man är där. Det gäller bara att man inte överbelastar vikten i resväskorna, typ converse-skor m.m som är mycket billigare där.
/ Åsa