Translate

söndag 21 oktober 2018

Rom - kärlekens stad

Det började illa och kunde slutat i en katastrof....
Min son Alexander körde mig och Lennart till flygplatsen och han var lite sen hem till mig. När vi kom till Lennart tutade han och jag gick in för att möta upp Lennart. Han blev nog lite stressad av att vi var lite sena mot vad vi sa för tid och att vi tutade så han tog snabbt resväskan i hallen och vi åkte ut till flygplatsen.
Väl där så upptäckte Lennart att han hade fått sin sons resväska istället för sin egen resväska och de kläderna är alldeles på tok för små. Som tur var hade vi bestämt oss för att åka ut i väldigt god tid innan planet skulle gå för att hinna med en drink innan. Vi bad Alex att åka hem till Lennart och hämta rätt resväska och tillbaka igen och det hann Alex göra och vi hann med planet i god tid. (Vet inte hur snabbt Alex körde och det är nog lika bra att jag inte vet...). Vilken tur att det löste sig.

Väl i Rom så blev vi körda till "hotellet" där en man mötte upp oss. Vi blev hänvisade in i ett hus där det inte stod en enda skylt utanför porten? Vad är detta för "hotell" som inte ens har en skylt till sitt hotell? Nåja, rummet var faktiskt helt ok, det var stort, ett vardagsrum, en hall, ett kök, ett sovrum och en toalett med dusch, precis vad vi behöver och mer därtill. Detta låg dessutom mitt i själva Rom, perfekt.
Dock var det aningen svårt att första gången hitta tillbaka till rätt port då det inte fanns någon skylt utanför och google map gick det inte att söka på heller. Så vi yrade runt i några minuter första gången men sedan rekognoserade vi andra ställen runt omkring lite bättre, så det gick bra att hitta direkt tillbaka följande gånger.

Vi har haft ett fantastisk underbar helg och jag är så nöjd och glad. Så härlig resa vi har gjort.
Vi har gått och gått och gått, väldigt många steg varje dag.26000 steg första dagen och 31000 steg andra dagen.
Vi hann med att se de viktigaste sevärdheterna (eller i alla fall de som vi hade tänkt ut innan) på dessa två heldagar som vi hade på oss.

Vi såg Colosseum (amfiteater uppförd 70 e.K.), Vatikanstaten med Peterskyrkan (uppkallad efter aposteln Petrus som led martyrdöden år 64 e.Kr), Forum Romanum (var i det antika Rom ett torg och den offentliga platsen för politiska möten, handel och religösa ceremonier), Pantheon (ett antikt tempel som under antiken var en helgedom åt alla gudar och sedan minnestempel över Italiens stora män), Fontana di Trevi (en imponerande fontän färdigbyggt 1762), Piazza Navona (ett av många mäktiga torg), Spanska trappan, Palatinen (en av Roms sju kullar staden byggdes på), Piazza Venecia (här finns mäktiga Palazzo Venezia och Viktor Emanuel-monumentet), Moderna museet, Trastevere (utsiktsplats över hela Rom).
Vi hade 27 grader varmt i helgen, rena sommarvärmen, så härligt.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar