Translate

lördag 26 maj 2018

Stoppad av polisen i Spanien!!!

Har haft en helt underbar vecka i Torrevieja i Spanien med två goa tjejer!
Visserligen var vädret betydligt varmare i Sverige med 27 grader och här i Spanien hade vi 22 grader, men det gör inget. Det är skönt att komma iväg, få avkoppling, umgås, slippa alla måsten, njuta av ledigheten, bada och sola, äta och dricka gott.
Jag har varit här två gånger tidigare och denna gången tog vi en utflykt till de rosa sjöarna vi alltid åker förbi från flygplatsen i Alicante till Torrevieja. Tur att man numera kan använda internet i hela Europa utan att det blir dyrt som det var förr. Vi körde efter google maps efter Laguna Rosa och hittade dit enkelt, vilket vi inte hade gjort om vi skulle leta själva.
Väl där sa några spanjorer att vi skulle kleta in våra kroppar i en illaluktande ler-sörja och låta det torka i solen. Därefter skulle man bada i den väldigt salta sjön och så skulle man bli 10 år yngre. Nja, jag har inte märkt att jag skulle blivit 10 år yngre men det var ju kul att testa i alla fall. Sjön är rosa pga att det enda som överlever i sjön är någon röd alger som färgar vattnet rosa. Det kändes som när jag badade i Döda havet i Israel, man flöt verkligen ovanpå ytan, en härlig känsla.

En kväll när vi gick till en lokal bar så ville vi beställa var sin flaska smirnoff Ice och bartendern svarade att de inte säljer hela flaskor sprit. Hahaha, inte ville vi köpa en hel flaska Smirnoff som han trodde, bara en vanlig 25 cl drink på flaska ;) Så fel det kan bli ibland!
Den veckan vi var där fanns det tyvärr portugisiska maneter som är livsfarliga och vissa stränder stängde. Sista dagen hade hade alla stränder hunnit stänga, men vi hann bada två heldagar i havet innan dess, ja med väldig försiktighet. De andra dagarna blev det vår närmaste pool som gällde samt en dag i den rosa sjön. Nu hade det inte varit lika kul att åka dit då stränderna är stängda.

En kväll var vi ute på en pub på kvällen och vi tog bilen dit. En kompis till mig tog endast ytterst lite bubbel innan vi åkte iväg och sedan endast läsk ute, När vi skulle åka hem till huset igen så blev vi stoppade utav den spanska polisen. Vi undrade först varför men så fort de kom fram till oss sträckte de sig in med handen och vred om lyset. Jaha, det glömde vi ju, att man måste sätta på lyset manuellt, det brukar man inte behöva göra på de svenska bilarna här hemma, det sker per automatik. Dessutom hann vi inte upptäcka det då vi bara hann köra en kort sväng på en mycket upplyst gata.
Ok, tänkte vi, då är det väl klart då så vi kan åka iväg, men icke..,, Min vän fick först blåsa och som tur är visade hennes alkoholprocent på 0, så skönt. Då var det väl klart? Nej, då sa poliserna att vi skulle få böter på 100 euro. Vi har inga pengar svarade vi först. Då sa de att om vi betalar böterna på plats så kostar det 100 euro och betalar vi böterna senare skulle det kosta det dubbla, nämligen 200 euro. Vi började skratta allihop i bilen dels för att vi knappt fattade vad som händer, dels var vi glada att chauffören blåste 0 och så blev vi så förvånade över de höga böterna pga missade lampor och att det var olika pris beroende på när man betalar. Poliserna blev väldigt förvånade när vi skrattade där i bilen och funderade nog på varför vi svenskar betedde oss så konstigt. Därefter tog vi upp pengar och betalade böterna, trots att vi först sa att vi inte hade pengar nog. Ena polisen började själv le och småskratta åt oss. Nåja, nu i efterhand känns hela situationen konstig, men skönt att det är avklarat. Ytterligare en sak man har fått erfarenhet av i Spanien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar