Translate

fredag 30 augusti 2019

Katastrofalt läge för äldste sonen!

Min äldste som fick besked i våras att han kom in på polishögskolan i Väjö, detta trots att han endast hade sökt till polishögskolan i Borås.
Nåja, kul att han kom in, det var bara att gilla läget och göra det bästa av situationen nu när han måste flytta 30 mil ner till Småland.
Han har nu fått tag på ett boende i Växjö, som inneboende i en 3:a hos en kille som heter Oliver och som bor 10 minuters promenad från polishögskolan.
Sin egen lägenhet fick han hyra ut i andra hand och det var en hel del tt fixa med detta, göra adressändring, ordna klartecken från hans bostadsbolag Riksbyggen m.m.
I förra helgen hyrde vi släp och åkte ner med hans möbler, kläder och saker till Växjö. Skolan börjar på måndag i nästa vecka och tanken var att han skulle flytta ner igår, torsdag. Samma dag flyttade hans nya hyresgäster in i hans lägenhet, ett indiskt par.
Nu till det katastrofala läget - i onsdags fick han besked om att han nu kom in på polishögskolan i Borås!!!
Det var verkligen i senaste laget, precis ett par dagar innan allt var ordnat inför flytt till Växjö. Han hade dessutom bara en enda dag på sig att tacka ja och anmäla sig till kurser på skolan.
Det var med blandade känslor han nu tacka ja till att börja i Borås istället.
Så nu har han 3 månaders uppsägningstid i Växjö hos Oliver som han får betala för och inte sova där en endaste natt.
Till på råga på allt så kan han inte bo i sin egen lägenhet heller då han har hyrt ut den och han har 3 månaders uppsägning till dem också.
Vi löser detta genom att han får flytta in hos oss, hos mig, Lennart, hans lille son och min yngste son. Det blir lite trångt i våra sovrum och mina två barn får nu dela på ett större sovrum och en sovalkov.
Så nu till helgen får vi återigen hyra släp och åka ner till Växjö för att hämta alla saker och möbler vi ställde dit förra helgen.
Både onödig tid och onödiga pengar kostar allt detta.
Kunde inte polishögskolan varit lite snabbare med detta besked?
Jaja, det blir väl bra så småningom. Synd bara att han får betala ca 14 000 kr för hyra i Växjö som han inte ens kommer utnyttja och inte heller kan bo kvar i sin egen lägenhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar