Translate

söndag 26 april 2015

"Jagad" av polisen....

Övningskör i vanlig ordning med Jesper. Vi brukar alltid göra det på söndagarna men igår, lördag, körde vi lite extra då vi körde in ett par vänner till oss som skulle gå på öl- och whiskeymässan.
Väl i Tingstadstunneln så kör Jesper i den vänstra filen utav tre. Bakom oss ser och hör vi en polisbil med tjutande blåljus komma i full fart. Vi inser att vi måste flytta oss så polisen snabbt kan komma fram och Jesper är tvungen att byta fil mitt inne i tunneln (för er som inte vet så är det heldragen linje inne i tunneln). Det gick bra och polisen åker förbi i snabb fart. Jesper byter sedan tillbaka till den vänstra filen igen. Nu efteråt funderar jag på om det är ok att byta fil igen, men det borde det ju vara då man låg i den filen. Jesper tyckte detta var obehagligt men jag tyckte att han löste problemet väldigt bra och det tyckte även våra vänner.


Idag har vi också övningskört och vi har hämtat ett bord och fyra stolar i Majorna åt någon som vi inte känner alls. Detta genom min skänkessida. Dels så får vi ju ett mål med körningen och dels så känns det bra att kunna få hjälpa någon annan som behöver hjälp, även om man inte känner personen. Då slösar man ju inte en massa bensin på att bara köra omkring planlöst och så vet man vart man skall köra. Sedan fick Jesper även öva på att köra där det är en del avspärrningar och vägarbeten som det är just nu vid Mariaplan. Det gick inte att köra igenom rondellen där utan vi fick tänka ut en annan väg, vända på lämpligt ställe och irra runt i en omväg istället. Samt att han fick köra på en väg där det även kör spårvagnar.
Snart är denna helgen slut och jag har haft en mycket trevlig helg, dock går den ju som alltid alltför fort och det är snart en ny arbetsvecka igen. Men nästa vecka blir en kort vecka med endast fyra arbetsdagar - så skulle alla arbetsveckor se ut. Fyra arbetsdagar och tre dagars helg, det vore väl något för våra politiker att införa, hihi....
Ha en go vecka alla :)
Med vänlig hälsning Åsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar