Translate

söndag 2 januari 2022

Välkommen 2022!

 Då är det dags att summera året 2021 som nu "runnit ut" och välkomna 2022. 

Som de allra flesta år har det varit en salig blandning av både mycket gott som hänt men även en hel del som gjort ont.

Jag har köpt mig ett nytt boende som jag trivs otroligt bra i. Njuter av att vara här hemma i mitt lilla hus (ett parhus inte så långt från där jag bodde tidigare och fortfarande nära mitt jobb).

Jag fick huset utbyggt med en större hall (på fotot ser man "hålet" som nu är utbyggt till en extra hall) och renoverad på insidan så jag har ett större vardagsrum och därav ett sovrum mindre. Men jag har fortfarande två sovrum och det räcker, samt en walk in closet som jag alltid velat ha :)

Min relation tog slut vilket tog mig hårt och jag blev riktigt deprimerad


över allt som hände. Men man tar sig upp igen och nu känns allt mycket ljusare och man går vidare i livet. Nu när 2022 har kommit vänder jag blad och påbörjar mitt nya liv på riktigt, nu när jag mår bättre igen.

Min äldste son tog sin efterlängtade examen och har börjat jobba med det han utbildade sig till. 

Min mellanson är så duktig på sitt jobb och fick en väldigt bra löneförhöjning vilket är ett tecken på hans kunskap. Ja, det han gillar och går in för, det blir han duktig på. Han ställer alltid upp också när man frågar honom om hjälp vare sig det gäller att köra och hämta sin mamma eller hjälpa mig med bilen eller annat (har bla hjälpt mig när jag fått punktering m.m.). 

Min yngste son kom in på den utbildning han sökte in till på Chalmers men tar nu en paus i studerandet och har börjat jobba istället. Trots att han bara är 19 år och inte har någon tidigare arbetslivserfarenhet fick han flera jobb som han sökte. Han verkar trivas med det senaste jobb han har nu och går en utbildning där via dem. Planen är sedan att ta upp studerandet på Chalmers till hösten igen. Tror det är bra att komma ut och prova på att jobba lite emellan då hans studier är antingen 5 år eller t.o.m 5 1/2 år till. Det har varit tungt med all pluggande på distans för honom, ja förmodligen för alla studenter under denna pandemi.

En pandemi som man verkligen önskar försvinner 2022, eller försvinner helt lär den nog inte göra men att den minskar rejält så vi kan försöka återgå till det vanliga livet igen med resor och annat som vi gjorde före covid19.

Hur som helst är jag verkligen stolt över mina barn!

Nya projekt är på gång, just nu fixas det i äldste sonens lägenhet med att uppdatera badrummet och måla om vardagsrummet. Håller på att riva tapeter för fullt, sen spackling och därefter ska det målas.

Vad har hänt mer 2021, ja det är mycket som hinner hända på ett helt år och allt minns man inte heller, men en sak till som jag gläds åt är att jag återigen har tagit upp kontakten med många vänner igen. Flera som jag har umgåtts mycket med, några jag inte träffat på flera år och några nya vänner har det också hunnit bli, samt kunnat träffa lite arbetskamrater utanför jobbet också både de jag jobbar med nu och tidigare kollegor. Det är viktigt att ha vänner omkring sig och som ingår i ens liv.