Translate

lördag 16 mars 2019

Knivdrama, ambulans och polis

Hej!

I torsdags kväll när min ene son var på väg hem från jobbet, så stannade han vid en affär för att handla och när han klev ur bilen så hade hans jobbkniv åkt ut från sitt fodral och fastnade rejält i han ben. Han hade fortfarande sina arbetskläder på sig efter jobbet, varselkläder med lite olika verktyg på sig i fickorna.
Han försökte dra ut kniven men det gjorde alltför ont. Som tur var hade han en kompis med sig och de bestämde sig för att ringa efter ambulans. Han hade även ringt till både mig och sin pappa men tyvärr svarade varken jag eller hans pappa. Så typiskt att jag satte min mobil på laddning i ett annat rum än jag var i och inte hörde att han ringde.
När han är i samtal med 112 så svimmar han och kompisen får ta över samtalet. Ambulansen kommer snabbt och de tar ut kniven. Han vaknar från svimningsanfallet inne i ambulansen och de åker till Östra sjukhuset.
Väl där går det snabbt och de klipper upp hans båda byxor han har på sig och så syr de såret. Kniven var definitivt inte ren så han har fått antibiotika efteråt.
Inne på Östra ringer de polisen vilket nog är rutin när det är en kniv inblandad. Polisen kollar upp min son i sitt register och ser att han inte har några anmärkningar alls och de behöver inte ens åka ut till sjukhuset då personalen på Östra beskriver händelsen som det är. Det vill säga att han kommer från jobbet i sina arbetskläder och att kniven tillhör hans arbete, så det är helt ok att han hade den på sig och att allt var en ren olycka.
När jag senare såg ett missat samtal från honom så ringer jag och får veta detta. Jag är då på väg hem från min pojkvän i hans bil och vi åker in till Östra för att hämta honom och hans kompis. Med oss har vi ett släp som vi kör runt med.
Inne på sjukhuset hade han fått både en stelkrampsspruta och bedövningsspruta innan de sydde honom.
Igår fredag var han hemma från jobbet och jag trodde han skulle ha väldigt ont, men det har han som tur var inte. Nu hoppas jag att antibiotikan ska förhindra att det blir någon infektion i såret.
Stackars son vad jag tycker synd om honom. <3

söndag 3 mars 2019

Tur i oturen!

En sån pärs....
Idag när min ene son vaknade berättade han att han tappade bort sin nya dyra mobil. Den mobilen köpte han för 12000 kr kontant och tog ingen försäkring då den hade kostat runt 5000 kr.
Igår skulle han ut med vänner på stan och en kompis till honom hade en hyrbil för kvällen och kom förbi och hämtade honom. Precis när han klev ur bilen så upptäckte han att mobilen var kvar i hyrbilen, den hade trillat ut från hans ficka.
Han gestikulerade allt vad han kunde men kompisen hade bråttom iväg och såg inte detta. Till på råga på allt blev han avsläppt på fel ställe och fick gå 1 km till sina kompisar som han skulle träffa. Väl där så ringde de kompisen som kör bilen men han svarade inte och de ringde till min sons mobil men han hade den på ljudlöst. Bara det! VARFÖR har man sin mobil på ljudlöst? Jag förstår inte det, om man inte sitter i möte eller så.
Denna hyrbil var sedan uthyrd till andra och var ledig först kl 03.00 på natten varpå grabbarna åkte till garaget där hyrbilen stod för att leta efter den. Min son hade dessutom sett på "hitta min Samsung" att mobilen skulle vara där. De letade igenom hela bilen typ 10 gånger men hittade den inte. Så de åkte hem.
På morgonen berättade sonen detta för mig och vi ringde hyrbilsfirman som sa att den var uthyrd just nu och skulle vara det tills ikväll och efter tjat från mig så ringde de upp personen som nu hyrde bilen. Den personen svarade inte. Återigen - varför har man inte med sig sin mobil och svarar? Så irriterande.
På morgonen var den först via "hitta min Samsung" vid garaget där hyrbilarna står parkerade men en stund senare såg vi att den åkte omkring lite överallt. Sedan var den stilla vid Stampgatan. Vi tog min bil och åkte dit och ringde polisen som ligger där. Någon måste ha lämnat in den till hittegodsavdelningen hos polisen. Under helgerna har de dock endast inlämning av gods, så utlämning är först på vardagar. Men vi gick dit ändå och där var den. Polisen hade fått in den för ca en timme sedan och frågade om min son kunde låsa upp den, vilket han naturligtvis kunde. Sicken tur.
Det lustiga är att den personen som hade mobilen hade sagt till polisen att han hittade den igår kväll och tog med sig den hem och lämnade sedan in den idag på f.m. Men då måste han bo precis där som hyrbilarna finns, då det är där som mobilen var synlig enligt "hitta min Samsung".
Vilken otroligt tur han hade att den var en ärlig person som åkte in med den till polisstationen!
Själv hade jag egentligen andra planer med två vänner under dagen som jag fick ställa in. Man vill ju göra allt för att hjälpa sina barn när de hamnar i knipa.
Sammanfattning: - vad är oddsen att tappa mobilen i en hyrbil? Kompisen ser inte allt gestikulerande direkt när sonen klivit ur bilen. Kompisen svarar ej i sin mobil. Min son har sin mobil på ljudlöst. Nästa person som hyr bilen bor nära hyrbilsstället och lämnar in den till polisen. Det stavas TUR I OTUREN!